RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Marin Čilić u četvrtfinalu na Australian Openu!

Napisano 24.01.2010. 12:12

Čilić u Međugorju

Hrvatski tenisač porijeklom iz Međugorja Marin Čilić ostvario je izvanredan uspjeh na prvom ovogodišnjem Grand slam turniru. On je u uzbudljivom meču osmine finala Australian Opena pobijedio prije meča favoriziranog Argentinca i četvrtog nositelja Juana Martina Del Potra.

Ćilić, koji je na ovom turniru postavljen za 14. nositelja, do plasmana među najboljih osam stigao je nakon prave drame u pet setova: 5:7, 6:4, 7:5, 5:7, 6:3.

21-godišnjem Međugorcu ovo je dosad najveći uspjeh na Grand Slam turnirima, a pobjeda je tim slađa jer je Čilića upravo Del Potro prošle godine zaustavio u četvrtfinalu US Opena, pobijedvši s 3:1.

U njihovome drugom međusobnom meču Argentinac je također slavio prošle godine, baš u Melbourneu, isto tako u meču osmine finala. No, ovoga puta najbolji hrvatski tenisač ide dalje...

Idući Čilićev protivnik bit će bolji iz meča Amerikanca Andyja Roddicka (7) i Čileanca Fernanda Goznaleza (11). Ukoliko prođe i tu prepreku, u polufinalu ga čeka bolji iz duela između 5. nositelja, Britanca Andyja Murraya i Španjolca Rafaela Nadala (2).


Nema komentara

Anketa

Ustavi