RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

HŠK Zrinjski - NK Dinamo 0:1

Napisano 21.01.2010. 19:10

U sjajnoj nogometnoj atmosferi Dinamo je u Mostaru u prijateljskom ogledu pobijedio Zrinjski s minimalnih 1:0. Jedini pogodak postigao je Mario Mandžukić u 17. minuti. Iako poražen, Zrinjski se u lijepom svjetlu predstavio brojnoj publici.


Zrinjski: Hadžić, Šunjić, Selimović, Musa, Ivanković, Marković, Stojanović, Žižović, Kordić, Zadro, M. Aničić. (Melher, Šarac, J. Aničić, M. Sušić, Slišković, Dragičević, Zovko)

Dinamo: Butina, Ibanez, Etto, Sammir, Carlos, Badelj, Barbarić, Slepička, Vrdoljak, Mandžukić, Morales (Vidaković, Calello, Kramarić, Mlinar, Šitum, Vrsaljko, Antolić, Dodo, Sivonjić).

fotosevis.info

Gosti iz Zagreba bili su dominantni u prvih dvadesteak minuta, kad je postignut i pogodak. Mandžukić je izbjegao zaleđe, odlično iskoristivši dubinsku loptu matirao je Hadžića za 0:1.

Zrinjski je brzo mogao poravnati, najprije se u 22. minuti pred Butinom sam našao Stojanović, a dvije minute kasnije i Zadro - u oba navrata iskusni vratar Dinama je obranio.


U nastavku prvog poluvremena vidjeli smo još nekoliko izglednih prigoda za Mostarce. Danas dosta ofanzivni Marković dva se puta našao u prilici, najprije je pogodio vratnicu, a zatim s desne strane pucao pored gola.

S druge strane Mandžukić je mogao drugi put zabiti u 37. minuti, njegov lob udarac spretno je obranio Hadžić.


U nastavak su i jedan drugi trener ušli s dosta promjena. U dosta nesaržajnih drugih 45 minuta vrijedi izdvojiti tek veliki promašaj Selimovića u 53. minuti.

Na asistenciju agilnog Zadre iz idealne situacije pucao je pored lijeve vratnice rezervnog vratara Vidakovića.

Iako su i jedan i drugi trener nakon susreta iskazali zadovoljstvo prikazanim, dojma smo da kud i kamo zadovoljniji može biti Dragan Jović čija se momčad vrlo dobro nosila s hrvatskim prvakom.


Zapažene nastupe prikazali su Zadro, Selimović, Aničić na poziciji lijevog bočnog, pa i oporavljeni Žižović i Stojanović koji su danas dobili po poluvrijeme.

Previše žaliti ne mora ni Kruno Jurčić, i pred njegovom momčadi dugo je razdoblje do prvih službenih utakmica.

I navijački je susret protekao na vrlo visokoj razini, kao rijetko kada popunjene tribine pratile su duel dva pravka. Prilično brojni navijači Dinama pokušavali su parirati domaćima tijekom svih 90 minuta. Uoči i za vrijeme utakmice nije zabilježen ni najmanji incident.


- Drago mi je da smo sačuvali dignitet lige o kojoj se govori negativno i podcjenjivački odigravši dobro prvo poluvrijeme. Vrlo zadovoljavajuća prva utakmica, hvala Dinamu na gostovanju, bio je s razlogom zadovoljan Dragan Jović po svršetku susreta.

- Dosta živa utakmica s obzirom na dio priprema u kojem se nalazimo. S prvih 20-25 minuta sam vrlo zadovoljan. Zrinjski se pokazao u lijepom svjetlu, kao i mi imali su par lijepih prilika, kazao je između ostalog Krunoslav Jurčić.

Bljesak.info; foto: fotoservis


Nema komentara

Anketa

Ustavi