RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Zrinjski se preslaže za novu sezonu: Četvorica otišla, došao jedan

Napisano 01.06.2018. 23:14

Iako su igrači novog-starog prvaka države na odmoru do 11. lipnja, u Zrinjskom se Uprava priprema za novu sezonu.

Ponovno će ovo biti europska sezona u Mostaru, s tim da Zrinjski ima minimalno četiri europske utakmice. No, svi se nadaju kako će se ove godine napraviti taj iskorak u Europi i proći prvo pretkolo u kojem su Plemići nositelji zahvaljujući Bišćanovoj tituli u Sloveniji s Olimpijom, piše Dnevnik.ba.

11. lipnja je prozivka igrača, liječnički pregled i kreće se s novim treninzima. 19. lipnja (kada će saznati i protivnika u prvom pretkolu LP) momčad kreće na pripreme u Sloveniju, u Moravske Toplice gdje će se zadržati do 30. lipnja i u tom razdoblju će prvaci BiH odigrati tri kontrolne utakmice.

Što se tiče igračkog kadra, očekuje se kako će momčad Blaža Sliškovića u novu sezonu ući s promijenjenim sastavom.

Najzvučniji odlazak je onaj vratara Kenana Pirića, koji je potpisao za Maribor. Spominje se povratak Gorana Karačića na vrata Zrinjskog, no sve su to još uvijek samo špekulacije. Uz vratara Pirića, Plemiće su napustila još tri igrača; veznjak Nermin Jamak koji se u dresu s lentom okitio s dva naslova, branič Hrvoje Džijan (nije upisao nastup) kojem je istekla posudba iz Dinama, te Ed Kevin Kokorović koji također nije upisao nastup za Zrinjski.

Do sada je Zrinjski doveo jednog igrača, mladog reprezentativca Norveške, Emana Markovića iz Moldea. 19-godišnjak igra na poziciji krila i već je u dva navrata trenirao s momčadi Zrinjskog, a sada je potpisao ugovor na dvije godine. Marković je prošao sve mlađe selekcije norveške reprezentacije, a ovog ljeta ga očekuje nastup za U19 na Euru u Finskoj.

Još se ne zna sudbina Miloša Filipovića i Nemanje Bilbije dvojice igrača koji su najzaslužniji za novu titulu. Filipović je bio najbolji strijelac lige sa 16 golova, a dodao je i 12 asistencija, dok se Bilbija 12 puta upisao u strijelce, a 7 puta asistirao. Filipović se veže s prelaskom u njemački Darmstadt, dok bi Bilbija mogao u Švedsku, no i to su sve nagađanja.

Što se tiče potencijalnih novih igrača, Zrinjski će se prije svega bazirati na domaću ligu. Spominje se dolazak zadnjeg veznog iz bijeljinskog Radnika, Dine Beširevića (24), kao i stopera Gabele Mateja Rodina (22). Oba mlada igrača koja za sobom imaju dobru sezonu. Rodin, koji po transfermarktu vrijedi 150 tisuća eura, od 1. srpnja je slobodan igrač, dok Beširević (450 tisuća €) ima ugovor s Radnikom do 25. siječnja 2019.

No, pravi prijelazni rok još nije započeo u mostarskom klubu, koji s novim sastavom, ovisno o odlascima želi napraviti iskorak na europskoj pozornici.


Nema komentara

Anketa

Ustavi