RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Danas u Srbiji uhićen Ratko Mladić!

Napisano 26.05.2011. 13:35

Optuženik za ratne zločine Ratko Mladić je uhićen u selu Lazarevo kod Zrenjanina, javlja RTS.

Srpska Bezbednosno-informativna agencija (BIA) je Mladića uhitila jutro malo prije 8:00 sati, javlja Blic. On se trenutno nalazi u prostorijama BIA-e na Banjici. Kako Blic saznaje, u toku je pretres kuća rođaka Ratka Mladića u Zrenjaninu. Optuženik je se koristio dokumentima na ime Milorada Komadića. Dodaju kako je provedena DNK analiza kako bi se potvrdio identitet. Rezultati analize će se znati najkasnije za tri dana.

"U ime Republike Srbije obavještavam vas da je danas tokom jutarnjih sati uhapšen Ratko Mladić. U akciji koju su izvele koordinirano BIA i Služba za otkrivanje ratnih zločina. Proces izručenja je u tijeku. Želim da čestitam svih pripadnicima akcijskog tima za nacionalnu sigurnost koji je svakoga dana, svakoga sata, svake minute intenzivno radio na otkrivanju svih optuženih za ratne zločin. Ovim je potvrđeno da je RS u potpunosti surađivala s Haškim sudom" - rekao je Boris Tadić.

"Okončali smo težak period povijesti i skinuli ljagu sa Srbije. Akcija pokazala da smo učini našu zemlju sigurnom i osigurali vladavinu prava. Naš rad je osigurao da Srbija podigne moralni kredibilitet u međunarodnoj javnosti."

Tadić je potvrdio da su surađivali sa partnerima iz SAD-a i Europe. - Dobro je za Srbiju da je i ova stranica povijesti zatvorena. Vjerujem da su sada otvorena sva vrata za članstvo Srbije u EU. Detalje hapšenja vam neću otkriti, o tome će vam govoriti ljudi iz BIA-e - rekao je predsjednik Srbije. Potvrdio je da je uhapšen na tlu Republike Srbije.

hercegbosna.org


Nema komentara

Anketa

Ustavi