RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Otkuda nama dolaze gubernatori - austrijski nogometni divljaci prekinuli utakmicu

Napisano 23.05.2011. 21:46

Nakon izbijanja nereda, prekinut je veliki nogometni derbi između tradicionalnih rivala bečkih klubova Rapida i Austrije. Nakon gola Austrije u 26. minuti susreta i vodstva od 0:2, mnoštvo navijača Rapida, od kojih su neki bili zamaskirani, su uletjeli na teren Rapidovog stadiona Hanappi, gdje je Rapid bio formalno domaćin utakmice.

Igrači obje ekipe su, nakon upada huligana na travnjak, brzo pobjegli u svlačionice.

Policija, kojih je prema vlastitim procjenama na ovoj utakmici bilo angažirano oko 400, bojali su se i nereda većih razmjera, nakon slabe partije domaćeg Rapida. Najmanje su dva policajca ozlijeđena, a tri su huligana privedena i zadržana u pritvoru. "Obje momčadi, kao i sudci ovog meča, su htjeli nastaviti utakmicu. Snage sigurnosti su ipak procijenile, da ne mogu zajamčiti sigurnost na stadionu, te utakmica na kraju nije nastavljena" - izjavio je glavni sudac ovog meča, Thomas Einwaller.

"Ovo je velika sramota za austrijski nogomet", rekao je bivši igrač njemačke Bundeslige i rekorder po broju nastupa u austrijskoj reprezentaciji Andreas Herzog. "Moramo stati i sabrati se, jer ovako ne može ići dalje.

 

                               

 

"Tužno je, da se igrači moraju bojati svojih navijača, čak i onda kada su na treningu" - rekao je klupski menadžer Rapida Werner Kuhn." Ovo je najgori trenutak u mojoj gotovo 17- godišnjoj karijeri u Rapidu. Ono što se dogodilo danas je neobjašnjivo i neoprostivo. "Bilo je učinjeno sve što se moglo učiniti, kako bi se spriječio jedan ovakav incident.

 

HB.org


Nema komentara

Anketa

Ustavi