RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Europski parlament usvojio mehanizam za ukidanje viza

Napisano 12.09.2013. 13:17
Europski parlament usvojio mehanizam za ukidanje viza

Europski parlament usvojio je danas privremenu mjeru mehanizam za suspenziju bezviznog režima građanima trećih zemalja, među kojima su i zemlje zapadnog Balkana.
Prema novim pravilima, EU će moći privremeno suspendirati dogovore o bezviznom režimu s trećim zemljama kako bi zaustavili znatan i iznenadni priljev migranata ili povećanja broja neopravdanih zahtjeva za azil, ali samo kao posljednju opciju.

Zastupnica Europskog parlamenta Tanja Fajon razočarana je što su zastupnici glasovali za prijedlog o usvajanju mehanizma za suspenziju bezviznog režima građanima trećih zemalja.
"Pozitivnim izjašnjavanjem o prijedlogu, kojim se uvodi privremena mjera ukidanja bezviznog režima za državljane trećih zemalja i izmjeni recipročnih mehanizama, ozbiljno je kompromitirana budućnost vizne i politike prema susjedima EU-a", istakla je Fajon. 

Ona je naglasila da je Europska narodna partija (EPP) uz konzervativne i populističke snage u Europskom parlamentu ponovno dokazala da ne mari za sigurnost i slobodu kretanja građana Europe, što je osnovno ljudsko pravo. 

VLM 


Nema komentara

Anketa

Ustavi