RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Kinezi preporučuju Mostar kao turističko odredište

Napisano 04.06.2010. 14:18
Mostar

Grad na Neretvi našao se na još jednom popisu najboljih svjetskih odredišta. Naime, kineska agencija Xinhua u članku pod nazivom "19 europskih gradova koje vrijedi posjetiti ovog ljeta" svrstala je Mostar rame uz rame s gradovima kao što su Rim, Prag, Venecija, Istanbul i Pariz. Mostar svake godine posjećuje sve više turista. Stari kameni most preko zelene rijeke, simbol Mostara i BiH, je nešto što najviše privlači posjetitelje.

Mnogi dođu da vide veličanstveni most koji se nakon rata izdigao iz dubina hladne Neretve, a oni hrabriji se odluče i da skoče sa njega, te se upišu u "knjigu junaka".

Urednik Tang Danlu osim Mostara odabrao je još 18 gradova koje vrijedi posjetiti ovoga ljeta. Na spisku je svakako vječni Rim, romantični Pariz, vrata orijenta - Istanbul, Venecija - grad na vodi, prijestolnica Estonije - Talin, grad Cotswolds u Engleskoj, Halstatt u Austriji, Prag u Češkoj, Gimmelwal u Švicarskoj, grad umjetnosti - Firenca.

Ovo nije prvi put da se Mostar nađe na nekoj listi popularnih turističkih odredišta. Samo u prvoj godini nakon što je obnovljen u ratu srušeni Stari most, Mostar je posjetilo više od pola milijuna turista. Mostar je i prvi spomenik u BiH koji se od 2005. godine nalazi na popisu UNESCO-ove zaštićene spomeničke baštine.


Nema komentara

Anketa

Ustavi