RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Papin izaslanik u Nišu predvodi misu povodom 17. stoljeća Milanskog edikta

Napisano 21.09.2013. 09:39
Papin izaslanik u Nišu predvodi misu povodom 17. stoljeća Milanskog edikta

Izvanredni izaslanik pape Franje kardinal Angelo Scola, koji je u petak stigao u Srbiju, predvodit će u subotu u Nišu svečanu misu u povodu 17 stoljeća Milanskog edikta.

Misi, koja počinje u 11 sati na stadionu "Čair", nazočit će predsjednik Srbije Tomislav Nikolić te princ Aleksandar II Karađorđević i princeza Katarina.

Iz župske crkve Uzvišenja Svetog križa u Nišu ujutro u osam sati na stadion Čarir bit će donesene relikvije - čestice Časnog križa na kome je razapet Isus Krist i mošti carice Svete Jelene.

Milanski nadbiskup i izvanredni papin izaslanik kardinal Angelo Scola sastao se u petak u Beogradu sa srbijanskim predsjednikom Tomislavom Nikolićem i prenio pozdrave i izraze poštovanja Pape Franje srbijanskom predsjedniku, priopćeno je iz Nikolićeva ureda.

"Kardinal Scola je posebno istaknuo da je Srbija bila i ostala jedinstveno raskrižje brojnih kultura i religija i da u tom smislu odražava najviše vrijednosti kojima teži Europa - poziv na mir i poštivanje različitosti", navedeno je u priopćenju.

Predsjednik Nikolić visokom je gostu izrazio zahvalnost na dosljednom stajalištu Vatikana da ne prizna neovisnost Kosova i ocijenio da je to "postupak koji pridonosi naporima Srbije za uspostavu trajne i pravedne stabilnosti i mira u regiji".

Središnja proslava 17 stoljeća Milanskog edikta, koju organizira Srpska pravoslavna crkva (SPC), bit će održana 6. listopada, a svečanu arhijerejsku liturgiju u hramu Svetog cara Konstantina i carice Jelene u u Nišu, Konstanovu rodnom gradu, predvodit će patrijarh vaseljenski i carigradski Vartolomej, priopćila je u petak u Beogradu SPC.

Bljesak 


Nema komentara

Anketa

Ustavi