RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Selo Lazarat godišnje proizvede 900 tona marihuane!

Napisano 12.08.2013. 08:49
Selo Lazarat godišnje proizvede 900 tona marihuane!

"Albansko selo Lazarat godišnje proizvodi 900 tona marihuane i izveze narkotika u vrijednosti od nevjerojatnih četiri i po milijarde eura", izjavio je u Tirani direktor talijanske policijske zrakoplovstva Stefano Bastani na zajedničkoj press konferenciji s generalnim direktorom albanske policije Hisni Burgajem, prenosi Televizija Crne Gore.

Talijanska policijsko zrakoplovstvo je uključeno u akciji otkrivanja parcela s nasadima marihuane na teritoriji Albaniji. Fotografiranje je potvrdilo da su realne procjene da se u selu Lazaratu proizvodi 900 tona marihuane godišnje.

Kilogram kanabis sative, kupljen na veliko u ovom selu, prosječno košta gotovo 350 eura po kilogramu. Osobe koje prodaju drogu u selu dodaju dopunsku taksu, pa je narko švercerima nude po 500 eura za kilogram.

Velike grupe, koje raspolažu čamcima i kamionima, drogu švercaju najčešće morskim putevima u Grčku i Italiju, gdje ona dostiže cijenu od gotovo 800 eura za kilogram.

Lazarat je selo u regiji Đirokastro na jugu Albanije i njegovim stanovnicima je uzgajanje droge najvažnija djelatnost. Od ukupnog posla s marihuanom u selu ostaje blizu pola milijarde eura, prenosi Blic.

Bljesak 


Nema komentara

Anketa

Ustavi