RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Zürich - Održano prvo Posavsko sijelo i turnir u 'Prstenu'

Napisano 27.01.2012. 09:40

Zürich - Održano prvo Posavsko sijelo i turnir u 'Prstenu'

U završnome susretu momčad župe Brajkovići kod Travnika pobijedila Pećnik

■ Na turniru u „Prstenu“ je nastupilo šest ekipa
■ Veliko slavlje je kada se prsten pronađe iz prve ruke

U domu NK Croatie u Zürichu održano je prvo Posavsko sijelo te turnir u „Prstenu“. Natjecalo se je 6 momčadi: Potočani, Tramošnica, Pećnik, Garevac, Župa Brajkovići, Travnik te Croatia ZH. NK Croatia ZH u sastavu Edo Skorupan, Željko Pavić i Mato Zrno bili su domaćini prvog turnira u „Prstenu“.
Na turniru su se čule i neke riječi, profesionalcima poznate, a amaterima manje ili nikako, kao na primjer „cura“ ili „išćil“ . Kad bi momčad koja traži prsten lupila po kapi pod kojom bi se trebao nalaziti prsten te našla ga iz prve ruke, slavlje je bilo slično kao kad hrvatska reprezentacija zabije gol.
Boje župe Brajkovići branili su Tomo Barać, Zoran Peša i Niko Duvnjak, koji su teškom mukom u veoma izjednačenoj borbi pobijedili momčad Pećnik, za koju su nastupili braća Šišić i Josip Jelečević. Veliko iznenađenje napravila je momčad Croatie koja je svladala momčad favorita Garevca koju predvodi Marko Cvitkušić.
Momčad Potočani s Matom Grgićem, Zdenkom Marićem i Ivom Lucićem zauzela je posljednje mjesto. Momčad Tramošnice predvođena Jozom Ivankovićem do posljednjeg trenutka vrlo izjednačeno se borila s momčadi Pećnika za ulazak u finale, što im nažalost nije pošlo
za rukom.

U finalnom susretu između župe Brajkovići te Pećnika bolja je bila momčad Župe Brajkovići koja je osvojila prvi turnir u „Prstenu“. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Niko Duvnjak, član momčadi župe Brajkovići.

Uz dva harmonikaša Tomu Baraća i Tomu Šarića te šampanjac, domaću rakiju, čvarke i pršut ostalo se veseliti do ranih jutarnjih sati.

| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi