RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Orašje je otrovni zub zmaja-zmije

Napisano 06.07.2011. 15:13

Piše: Crovata

Vračevi i vračare s velikosrpske web stranice duhovnaizgradnja.com iznijeli su jedno nesvakidašnje tumačenje o prošlom ratu i porazima srpske vojske na oraškoj bojišnici. Svoje tvrdnje temelje na navodnoj sposobnosti kojom su „dekodirali“ Sveto Pismo. I dok se u međuvremenu većina Srba prizemljila ipak još uvijek ima i onih koji sebe i dalje doživljavaju kao „nebeski narod“ s ekskluzivnim pravom vladanja nad drugim narodima ove regije. S obzirom da na nebu obitavaju i Bog i đavo prije će biti da velikosrpske nakarade imaju direktnu telefonsku liniju s rogatim čuvarem pakla isto kao i velikobošnjački mudžahedini i velikohrvatske ustaše.

CITAT:

>> ( iz 12. poglavlja Otkrivenja Jovanovog )

U nauci se često kaže da se vrijednost neke novopronađene teorije najbolje provjerava kad se ona primijeni na praktičnim primjerima i situacijama osim onih na kojima je otkrivena, i testira da li su rezultati eksperimenta u skladu sa teorijom ili ne. Pošto je istraživanje Svetog Pisma, onako kako ga doživljavamo, takođe nauka, onda bi i pronalazak iz 12. poglavlja Otkrivenja (žena, dijete, aždaja) ako je tačan, morao da se podudara sa još mnogo drugih mjesta u Svetom Pismu. U skadu s tim, ista simbolika koja se tako dobro uklopila u Otkrivenju i podudarila sa stvarnim događajima na ovom prostoru i u ovom vremenu, morala bi da se uklapa i drugdje i podudari se i sa drugim događajima. I zaista, Balkanske prostore i događaje vezane za njih, pogotovo u periodu od 1914. naovamo, moguće je pronaći i prepoznati na toliko mjesta u Svetom Pismu, da se slobodno može reći da u Svetom Pismu sve vrvi od Balkana i Jugoslavije a neke podudarnosti su zaista zapanjujuće i lako uočljive čak i onom ko se ne bavi dubljim proučavanjem Svetog Pisma. Dovoljno je obratiti pažnju i sebi dopustiti takav način razmišljanja. Uostalom, na takav način se dolazi do zapažanja i otkrića u bilo kojoj nauci. Pa pogledajmo.

1. Orašje

U toku rata u Bosni jedno od glavnih ratišta na kojem su u više navrata vođene teške borbe bilo je Orašje. Značaj tog malog mjesta u sjeveroistočnoj Bosni uz rijeku Savu u ratu je bio veliki. Tu je postojala mala enklava koju je držala hrvatsko-bošnjačka vojska, koja se zaleđem naslanjala na Hrvatsku, ali je njeno postojanje uvijek ugrožavalo postojanje čuvenog "koridora" koji je povezivao istočni i zapadni dio RS kao i zapadni dio RS i RSK sa Srbijom. Kad se pogleda na karti sa obličjima aždaje majke i djeteta iz 12. poglavlja Otkrivenja, vidljivo je da područje Orašja čini otrovni zub zmaja odnosno zmije (slika, crveno područje označeno sa strelicom i oznakom 1)

<<
Op.a. - Glava aždaje otvorenih čeljusti nadire iz Hrvatske i označena je crnom bojom, još nerođena nejač u obliku fetusa predstavlja Republiku Srpsku, zelena boja predstavlja kutnjak zub bihaćkog kraja i mjesta Grabež što simbolizira grabež navodnog srpskog teritorija, donja čeljust označena crvenom bojom je navodni srpski teritorij otet od strane Hrvata iz Hercegovine dok trbuh u kojem se radnja dešavala pripada kevi Srbiji. Obratiti pažnju na crvenu točku u gornjoj čeljusti označenu brojem 1 i strelicom pri samoj njušci zmaja. To je navodno simbol otrovonog zuba koji predstavlja Orašje. Međutim, na grafici se jasno vidi da je čudovište dvoglavo. Zmaj-zmija je raširio čeljusti prema zapadu u njamjeri progutati i Italiju što miriše na međunarodnu gozbu ali nam o tome autor u svojem uratku ništa nije priopćio.

>>Poznato je da je zmija otrovnica opasna sve dok joj se ne izvadi otrovni zub kojim svojoj žrtvi ubrizgava otrov. Tako je onom kome je simbolika zmije u toku rata bila poznata, moglo biti jasno da sve dok postoji "zub" u Orašju RS ne može da bude u miru od zmije/zmaja i da joj prijeti opasnost.Nekoliko puta u toku rata je pokušano da se "izvadi" simbolički zub u Orašju (tj. vođene su borbe i pokretane ofanzive da se Orašje osvoji), ali bezuspješno. Zmija/zmaj je ostala otrovna. I te kako! Kraj rata je dokazao da je djetetu (RS) zaista najveća opasnost prijetila od strane zmaja/zmije, i da je malo nedostajalo da dijete zaista bude sasvim progutano.

Evo kako je Orašje zapisano u Svetom Pismu, i to na sasvim neočekivanom mjestu, u Pjesmi nad pjesmama.
Siđoh u orašje da vidim voće u dolu, da vidim cvate li vinova loza, pupe li šipci. Ne doznah ništa, a duša me moja posadi na kola Aminadavova. Vrati se, vrati se Sulamko, vrati se, vrati se, da te gledamo. Šta ćete gledati na Sulamci? Kao čete vojničke. (Pjesma nad pjesmama 6:10-12) >>

Također je interesantno tumačenje uloge Banja Luke i Sarajeva. Tumači „istine“ tvrde, i zato nude kartu kojom navodno dokazuju, da je Banja Luka glava dijeta dok je Sarajevo tek spolni organ. Što više, vrli tumači u četvrtom poglavlju tvrde da je muslimanska vojska u ratnim operacijama oko Sarajeva imala za cilj fetusu osunetiti ćunu. Dogovorni odlazak srpskog Istočnog Sarajeva iz Šehera otkriva bratsku podjelu. Kurca tebi -kurac meni.“

Doduše. S autorovim opisom Sarajeva kao zakržljalim spolnim organom zasigurno bi se moglo složiti i 90% bh Hrvata. Ubi se Sarajevo u nastojanju postiću erekciju.

>>Kad je riječ o samom kraju rata ali i o stalnom forsiranju tvz. Srpskog Sarajeva od strane vodstva bosanskih Srba i nerezonskom tvrdokornom protivljenju tome da se sjedište vlasti Republike Srpske smjesti u Banja Luku, još jedan vrlo zanimljiv ugao gledanja (odnosno primjer iz Svetog Pisma) pokazuje koliki je to promašaj bio, potvrđujući sve što smo pronašli o ratu u Bosni. Kada se pogleda položaj Sarajeva na priloženoj slici 2, vidi se da ako je glava djetetu u Banjaluci (tačno ispod natpisa "RS"), onda je Sarajevo na polnom organu (obilježeno plavim kružićem i strelicom). Znači da je svojim upornim nastojanjem da glavni grad RS bude (Srpsko) Sarajevo vodstvo Srba u Bosni cijelo vrijeme izvrtalo stvari, i umjesto glavom razmišljalo polnim organom (dakle ponašalo se nezrelo i zadrto poput osionog mladića).<<

The End

Bez obzira što ovakvo velikosrpsko tumačenje ima sve karakteristike kvaziznanosti i šovinističkog poremećaja ipak, i kao takvo, ono je hrvatskoj vojsci neka vrsta komplimenta. Domoljubno srce, odlučnost, hrabrost i vojni uspjesi koje je HVO-a postigao na oraškoj bojišnici očito su i dalje noćna mora velikosrpskim derivatima i zato pozivaju u pomoć i nakaradno „tumačenje“ Svetog Pisma kojeg ustvari devastiraju i pretvaraju u sotonske stihove. Zna đavo i Bibliju citirati ako mu to ide u prilog.

Bit će krkanluka kad se velikosrpski talibani sudare sa ujedinjenim bošnjačkim i hrvatskim talibanima okupljenim u terorističkopučističkoj ćeliji zvanoj Platformaši. Čelija je to u kojoj ljubavnu postelju dijele crveni, zeleni i crni fašisti. Trofazni četnici (u redovima četinika uvijek je bio i repektabilan broj Bošnjaka i zbog toga je nužna ova trofazna specifikacija) jurišaju na Savu, Unu i Neum dok su mudžahedini, komunisti, i ustaše Za dom spremni sve do Drine. I sve to preko leđa naroda u koji se kunu. A poštenje im je inače jača strana i narod im mora vjerovati na riječ. Ovim fašističkim recidivima su ratovi isto što i pušačima cigarete. Non-stop obećavaju da će prestati ali nisu sposobni odustati od te svoje loše navike. Jednostavno, ne može bagra protiv sebe pa čak ni onda kada nekima od njih to traži i apsolutna većina njihovog naroda. BH Hrvatima neće pomoći tzv. zagrebački, sarajevski, banjalučki ili beogradski „Hrvati“. Do ravnopravnosti je mogće jedino ako bh Hrvati sami očiste svoje redove od vlastite izdjaničke i ratnohuškačke bagre. Što će druga dva naroda učiniti sa svojim fašističkim nakaradama to neka ide njima na obraz a nama na budnost i oprez.

Posavski Obzor


Nema komentara

Anketa

Ustavi