RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Članovi Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne predstavili autorska djela

Napisano 17.04.2016. 16:50

U sklopu Sajma Društvo hrvatskih književnika Herceg-Bosne realiziralo je svoj trodnevni poetsko-scenski program koji je pobudio znatnu pozornost posjetitelja. Program nazvan "Živa riječ i književni opus", uz predstavljanje autorskog stvaralaštva te pozdravne i stručne riječi prof. Ivana Sivrića, predsjednika DHK HB, bio je prigoda i za više škola da pokažu stvaralaštvo svojih učenika i tradicijsku kulturu svog kraja.

Tako su u srijedu svoje stvaralaštvo predstavili pjesnici Mario Knežević, Marela Jakovljević i Ivan Sivrić, a gosti su im bili učenici i djelatnici O.Š. Ivana Gundulića Mostar.

U popodnevnim satima, u četvrtak nakon kulturno-zabavnog programa kojeg su realizirali učenici O.Š. Čerin, svoj književni opus predstavili su Mladen Topić, Ivo Raguž i Milica Pehar.

U petak 15. travnja to su učinili pjesnici i prozaisti Zoran Jurišić, Joso Živković i Mate Grbavac, uz nazočnost učenika srednje ekonomske škole Joze Martinovića Mostar.

Uz obilje prezentiranih eksponata iz oblasti života i rada, uz okuse i mirise zavičajnih i nacionalnih kuhinja, posjetitelji Sajma imali su tako prigodu uživati i u ljepoti književnog izričaja.

Pjesnici su ove godine svojim nastupima u umjetničkom smislu oplemenili Sajam i udahnuli mu dušu, širinu i ljepotu pjesničkog i svekolikog umjetničkog izričaja.


Nema komentara

Anketa

Ustavi