RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Dani kazališta u Vitezu postaju tradicija

Napisano 01.12.2013. 10:53
Dani kazališta u Vitezu postaju tradicija

Završeni su Dani kazališta „Vitez 2013", peti put zaredom organizirani. Organizator ove vrijedne kulturne manifestacije, koja je trajala mjesec dana i obogatila kulturni život Viteza ali i susjednih općina, je Gradsko kazalište mladih (GKM) Vitez, koje uspješno vodi mladi entuzijast, Ivan Sajević.

Ovogodišnji Dani kazališta otvorili su domaćini premijernom predstavom „Šuti i trpi ili kako hoćete", a ovu kazališnu manifestacija također je zatvorilo GKM Vitez i ponovo premijernom predstavom „Spori i Hugo".

„Uložili smo veliki trud uz naglasak da smo svi mi u GKM Vitez potpuni amateri, bez ikakvih novčanih ili bilo kojih drugih naknada ili primanja. Umorni smo a istovremeno i tužni što su završeni Dani kazališta, druženje, nastupi i uživanje u vrlo dobrim, čak bih rekao vrhunskim predstavama s kojima je, slobodno se može reći, mjesec dana živio Vitez. Ponosni smo, ne krijemo, na sve što smo radili i uradili za svoje sugrađane, a posebno smo radosni što smo svojim premijernim predstavama otvorili i zatvorili Pete po redu Dane kazališta u Vitezu. Razloga za zadovoljstvo imamo i dodatno jer su naše predstave bile maksimalno posjećene", kazao nam je osnivač i voditelj Gradskog kazališta mladih Vitez, Ivan Sajević.

Uz viteški kazališni ansambl (dvije predstave), nastupila su i kazališta iz Banja Luke (također dva puta), Tuzle, Županje, Siska, Šida, Konjica, Mrkonjić Grada i Mostara.

Organizirati i biti domaćin ovakvoj kazališnoj manifestaciji nimalo nije lako, naprotiv, a o tomu Ivan Sajević kaže: „Financijska situacija u BiH, u svim djelatnostima, je vrlo teška, posebno u kulturi. No, to nas nije i neće pokolebati u našem radu i djelovanju. Jer, svima nama kazalište je prije svega ljubav, a da bi radili, djelovali, nastupali, organizirali..., moramo se snalaziti na sve moguće načine. Troškovi, ionako mali, moglo bi se reći čak i zanemarivi, maksimalno su reducirani u svim segmentima. Na put idemo sa sendvičima napravljenim kod kuće, obično se kući vraćamo odmah nakon izvedene predstave, članove gostujućih ansambala iz udaljenijih gradova, kao i oni nas, na spavanje primamo u svoje domove..., a i u takvoj situaciji uspjeli smo svojim sugrađanima osigurati vrhunske predstave različitog žanra. Građani Viteza su zadovoljni, podržavaju nas, prije svega dolaskom na predstave, kojih je predstave na ovogodišnjim Danima kazališta bilo i preko 2500", rekao je Ivan Sajević i na kraju posebno naglasio: „Vjerujem da neće biti neskromno ako kažem, a zaista je tako, naše Kazalište je istinski kulturni promotor, brend, našega grada, a i cijele srednje Bosne i nedvojbeno je, u samom smo vrhu najuspješnijih omladinskih kazališta u BiH. A to potvrđuju i brojne kazališne nagrade i priznanja koja smo u svoj Vitez donijeli iz raznih gradova BiH, ali i iz Hrvatske, Srbije i Slovenije. Tako će biti, obećavamo, i ubuduće".


Nema komentara

Anketa

Ustavi