RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Folklorni sastav HKD Napredak Busovača dostojno predstavio tradiciju Hrvata Središnje Bosne

Napisano 27.06.2017. 23:19

U subotu, 24.6.2017. godine, članovi folklornog sastava HKD Napredak Busovača su nastupili na devetoj večeri izvornog folklora u Svinjarevcima, Republika Hrvatska.

Naime, mjesto Svinjarevci izabrano je ove godine za seosku prijestolnicu Vukovarsko-srijemske županije. U sklopu ovog projekta, svaki mjesec kroz godinu u ovom mjestu se organiziraju razna događanja, kako kulturna tako i športska, gospodarstvena i sl., piše Vitez.info.

U sklopu navedenog projekta održana je i ovogodišnja večer izvornog folklora na kojoj su se predstavili KUD-ovi iz raznih županija, BiH i Vojvodine. Cilj manifestacije je očuvanje izvornog folklora, izričaja, običaja hrvatskog naroda i nacionalnih manjina Hrvatske.

Bosnu i Hercegovinu je dostojno predstavljao folklorni sastav HKD Napredak Busovača te su, kroz praizvedbu koreografije „Ja brdom, brdom“, predstavili varošku folklornu baštinu Hrvata Središnje Bosne.

Domaćini su izuzetno srdačno dočekali busovačke Napretkovce te je druženje nastavljeno do kasno u noć. HKD Napredak Busovača je na ovaj način nastavio suradnju na polju kulture s društvima i udrugama iz Vukovarsko-srijemske županije.

Folklorni sastav najavljuje burno ljeto kada su u pitanju gostovanja i promocija kulturnog naslijeđa busovačkog kraja, ali i kulturnog naslijeđa Središnje Bosne.


Nema komentara

Anketa

Ustavi