RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Izabrano novo rukovodstvo Društva hrvatskih književnika HB

Napisano 01.06.2014. 12:23
Izabrano novo rukovodstvo Društva hrvatskih književnika HB

U Kosači u Mostaru tijekom subote održana je izborna skupština Društva hrvatskih književnika HB, na kojoj je između ostaloga istaknuta inicijativa DHK HB da se pokrene akcija prikupljanja knjiga koje bi se darovale knjižnicama uništenim u nedavnim poplavama diljem BiH.

Uz akciju prikupljanja bit će održan i prigodan kulturni program. Na izbornoj skupštini izabrano je novo rukovodstvo (osim predsjednika, na čiju funkciju u mandat od tri godine na izvanrednoj skupštini prije 6 mjeseci izabran Ivan Sivrić).

Za dopredsjednike DHK HB su izabrani Fabijan Lovrić i Željko Kocaj, u Upravni odbor su izabrana četiri člana: fra Miljenko Stojić, Ljubo Krmekl, Šimun Musa i Marina Kljajo - Radić. U Odbor za statut i opće akte izabrani su Marko Matić, Mate Grbavac i Anita Martinac.

U Nadzornom odboru su Pero Pavlović, Ćiro Lovrić i Anton Marinčić. Članovi časnog suda su Josip Muselimović, Andrija Vučemil i Mijo Tokić, a u Odboru za književne veze Šimun Ćorić, Diana Burazer i Borislav Arapović. Birani su na mandat od tri godine.

Usvojena su i izvješća o radu, te financijska izvješća. Nakon skupštine održan je prigodni program predstavljanje izdanja DHK HB i njegovih članova. 'Slavin poj - Antologija priča slavenske mitologije', priređivač Anto Zirdum, 'Antologije i misli Antuna Gustava Matoša', autora Janka Bučara, 'Uvik bit čovik (aforizmi)' Slavena Antina Bage.

Na skupštini je donesena odluka i da će uskoro biti upućeno pismo potpore DHK HB hrvatskim uznicima u Haagu.

Bljesak 


Nema komentara

Anketa

Ustavi