RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Knezović: Nastojanje da stavimo Mostar na filmsku mapu je urodilo plodom

Napisano 08.10.2015. 23:30

Ovogodišnja manifestacija Dani filma Mostar otvara se 29. listopada filmom „Hiljadarka“ u 19:30 i sve ostale projekcije će se održati u velikoj dvorani HD herceg Stjepana Kosače, a program se sastoji od devet filmova iz BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore , kazala je izvršna direktorica Maja Lasić, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Devetu godinu za redom u organizaciji Kazališno- filmske udruge Oktavijan Dani filma Mostar će donijeti dašak filmskog glamura u razdoblju od 29. listopada do 2. studenoga s najnovijim domaćim filmovima.

„Ovo je dobra priča a mi smo je počeli odavno i partneri smo s Udrugom Oktavijan u projektu za digitalizaciju velike dvorane, čije ideje je začetnik Slaven Knezović. Nadam se da ćemo do iduće godine uspjeti i da će se tako održati i jubilarni Dani filma jer je Kosača najbolja i estetski najljepša dvorana u BiH, što će realizacijom projekta i potvrditi“, kazao je direktor HD herceg Stjepana Kosače Danijel Vidović.

Direktor Dana filma Slaven Knezović je rekao kako su unatoč svim problemima kako financijske prirode kao Udruga opstali:

„Mislim da ćemo s ovim zaokružiti regiju i od iduće godine preći na Festival filmske glume Mostar čiji će cilj okupiti sve glumce i dovesti u našu lijepu Hercegovinu te pretvoriti Mostar u grad filmskih glumaca iz regije, a postupno iz Europe pa i cijeloga svijeta“, naglasio je Knezović.

-Naše nastojanje da stavimo Mostar na filmsku mapu je urodilo plodom i sigurno je doprinijelo da Mostar ima kino, da ljudi mogu pratiti redovan kino program, a ovo će biti za sladokusce festivalskog karaktera gdje ćemo dodjeljivati i nagrade, gdje će i publika sama odlučivati osim stručnog žirija koji će glumci dobiti nagradu, navodi Knezović.

Knezović je kazao da ako se osvrnemo možemo vidjeti uspješno udarene temelje kinematografije i općenito audio vizualne umjetnosti u Mostaru i u Hercegovini te dodao: „Idemo korak dalje za iduću godinu najavljujemo snimanje igranog filma u Mostaru, a film će se zvati „Mrtve ribe plivaju na leđima“ scenariste Josipa Mlakića i redatelja Kristjana Milića.

Za vrijeme Dana filma ozbiljno će se raditi na pripremama za film u sklopu čega će biti održana i audicija“.

U hotelu Mepas u dvorani Queen nakon otvaranja i prve projekcije filma Hiljadarka u HD herceg Stjepana Kosače i ove godine za doprinos filmske umjetnosti biti će upriličena dodjela nagrada ‘Stablo ljubavi’ .’Stablo ljubavi’ ove godine dobit će scenarist Josip Mlakić i glumac Mimo Karačić, dok će uzvanike zabavljati Nina Badrić.

Od iduće godine Dani filma će preći iz revijalnoj u glumački festival prave i istinske glume.

 

Program Dana filma:

četvrtak 29.10.2015.

19:30 “Hiljadarka”; komedija, drama; redatelj Nenad Đurić

 

petak 30.10.2015.

19:00 ‘Gorčilo jesi li to doš’o da me vidiš'; komedija, drama; redatelj Milan Karadžić

21:00 ‘Ničije dijete'; drama; redatelj Vuk Ršumović

 

subota 31.10.2015.

19:00 ‘Zvizdan'; drama; redatelj Dalibor Matanić

21:00 ‘Bit ćemo prvaci svijeta'; drama, povijesni, sportski; redatelj Darko Bajić

 

nedjelja 1.11.2015.

19:00 ‘Svinjari'; komedija; redatelj Ivan Livaković

21:00 ‘Takva su pravila'; drama; redatelj Ognjen Sviličić

 

ponedjeljak 2.11.2015.

19:00 ‘Imena Višnje'; redatelj Branko Schimdt

21:00 ‘Ljubav ili smrt'; redatelj Daniel Kušan

 

HT Eronet je sponzor 9. Dana Filma Mostar.

HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi