RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Knezović: Ponosan sam na svoje Mostarce za koje se pokazalo da vole filmsku umjetnost

Napisano 18.09.2013. 08:44
Knezović: Ponosan sam na svoje Mostarce za koje se pokazalo da vole filmsku umjetnost

7. Dani filma Mostar sinoć su zatvorili vrata glamurozne filmske manifestacije, koja je u Mostar dovela renomirana imena bh. glumišta.

Završavamo s danima filma, organizacije je zadovoljna posjetom i reakcijama na naših novih devet filmova. Festival smo, kao što je svima poznato, otvorili Obranom i zaštitom, mostarskog redatelja, a zbog velikog interesa građana, morali smo angažirati i još jednu dvoranu“, istaknula je Maja Lasić, te s ponosom zatvorila posljednji dan, ovogodišnjih Dana filma Mostar.

Cjelokupna organizacija Dana filma radi na popularizaciji filma u Mostaru, a ponosni su na to što od prošle godine surađjuju sa Cine Starom, te što je Vijeće ministara prepoznalo značaj ovakve kulturne manifestacije, koju financira.

Dani filma Mostar su se profilirali kao kulturna manifestacija u Mostaru, Hercefovini, ali i cijeloj Federaciji, te mislim da tu imamo mjesto kao kulturna manifestacija.

Ponosan sam što se moj grad Mostar uključuje i vraća u normalni život. Dobili smo kino, koje je jako posjećeno, u prošloj godini prodalo se 285 tisuća karata. To je jako dobra cifra i ponosan na svoje Mostarce, za koje se pokazalo da vole filmsku umjetnost.

No još sam ponosniji na činjenicu, da smo ovogodišnji Festival otvorili festival mostarskim filmom, što znači da smo u kratkom vremenu napravili korak od sedam milja“, rekao je Slaven Knezović.

Jasmin Duraković kazao je kako film "Ja sam iz Krajine, zemlje kestena" jeste iz Krajine ali da ima veze s Mostarom jer jer jedna djevojka iz Mostara dala naslovom spomenutom filmu.

Po njegovim riječima, film se bavi jednim dijelom BiH, ali je univerzalna povijesno ljubavna priča. Na press konferenciji Duraković je prestavio i ekipu filma i to Vanesu Glođo, Samru Ćatić, Njegicu Balordu, Muharema Osmića i Minku Muftić.

Scenarist i producent filma Mirsad Ćatić kazao je novinarima kako je film potekao iz njegovog neobjavljenog romana "Krvavi zalogaj".

"Mi jesmo ljudi graničari koji spajaju, a ne razdvajaju (...) To je pričao o ljudima koji žive na oštrici i koji vole ljude preko granice", kazao je Ćatić istaknuvši kako je to film koji se ne može gledati usput već se mora sjesti i pogledati ga.

Davor Janjić poznati bosanskohercegovački glumac bio je počasni gost Dana Filma Mostar, gdje je odgledao projekcije svaku večer. Janjić se kratko obratio medijima i rekao jedno veliko HVALA.

Ovogodišnji, sedmi po redu Dani filma Mostar odvijali su se uz potporu federalnog Ministarstva kulture, Fondacije za kinematografiju, Grada Mostara, Vlade Republike Hrvatske. Pokrovitelj festivala je Vijeće Ministara BiH, a organizator Kazališno filmska udruga "Oktavijan.

Bljesak 


Nema komentara

Anketa

Ustavi