RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Mačkare u vašem gradu u Novom Travniku

Napisano 28.02.2014. 22:01
Mačkare u vašem gradu u Novom Travniku

U organizaciji HKD Napredak – Podružnica Novi Travnik, a uz sudjelovanje većeg broja udruga, škola, predškolskih ustanova, skupina i sl., dana 04. 03. 2014. godine (pokladni utorak) će se održati maškarada u Novom Travniku, pod nazivom „MAČKARE 2014“.


Program ove manifestacije obuhvata:

- mimohod, defile maskiranih grupa ulicama grada,
- prigodni program na trgu ispred zgrade Općine ( glazbene numere, igrokaz, predaja ključeva grada maškarama, izbor najboljih grupa i maski po kategorijama, optužba fašniku, ),
- slobodno kretanje maškara gradom,

Program, na otvorenom, je predviđen da traje od 16,00 do 18,30 sati.
Ova tradicionalna, pučka, manifestacija vuče korijene još iz davnih, poganskih vremena i sve do sada organizirala se kod nas. Iz godine u godinu se povećava broj sudionika, uključene su škole ( osnovne, srednje, glazbene ), dječji vrtići, kulturna društva te i druge, za tu prigodu formirane grupe. Ove godine se očekuje cca 350 sudionika.

Ta, narodna „veselica“, ne podrazumijeva samo puko maskiranje, ovo je „festival“ domišljatosti u idejama i kreacijama. Tu su maske, kostimi, koreografije, pripremani s pažnjom i ljubavlju, sve u cilju stvaranja ozračja zabave, veselja, „bezbrige“. To je kratki trenutak da se pobjegne od svakidašnje „more“.
Dođite i pridružite nam se!


Nema komentara

Anketa

Ustavi