RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Mostarsko proljeće i Motrišta prelaze pod okrilje HAZU BiH

Napisano 18.10.2015. 15:50

U petak je u prostorijama Hrvatske akademije za znanost i umjetnost Bosne i Hercegovine (HAZU BiH) održana sjednica Predsjedništva na kojoj je predsjedao akademik Jakov Pehar, predsjednik HAZU BiH.

Na sjednici su, uz ostala, razmatrana i druga aktualna i važna pitanja za društveni života Hrvata u BiH. Tako je donesena odluka o organizaciji simpozija koji će tretirati pitanje demografskih promjena i probleme koji su vezani uz školstvo i obrazovanje na području Federacije odnosno BiH.

Uz to, Predsjedništvo je donijelo odluku da se iduća međunarodna kulturna manifestacija Mostarsko proljeće 2016. godine održi pod visokim pokroviteljstvom HAZU BiH i da Akademija, kao sunakladnik, pristupa časopisu "Motrišta". - Odlučili smo da već idući broj ovog uglednog i nagrađivanog časopisa izađe uz sunakladništvo HAZU BiH i Matice hrvatske Mostar. Uz već izabrane članove Uredničkog vijeća časopisa, kao članovi, možemo kazati, novog časopisa, izabrani su akademik Mladen Bevanda, akademik Šimun Musa i akademik Božo Žepić - kazao nam je glavni tajnik HAZU BiH akademik Josip Muselimović.

VL


Nema komentara

Anketa

Ustavi