RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Obilježena obljetnica pogibije hrvatskih branitelja s područja općine Grude na Vrdima

Napisano 07.10.2013. 08:14
Obilježena obljetnica pogibije hrvatskih branitelja s područja općine Grude na Vrdima

Povodom dvadesete obljetnice pogibije hrvatskih branitelja s područja općine Grude na Vrdima u subotu je služena sveta misa, koju je predvodio mons. Tomo Vukšić, vojni biskupski ordinarij u Bosni i Hercegovini uz koncelebraciju još nekoliko svećenika.

Prije misnog slavlja u 10.30 sati mons. Vukšić je blagoslovio spomen križ kojega su za poginule branitelje podigli njihovi prijatelji i suborci. Spomen križ je visok 8 metara, a doniran je od strane gospodarstvenika iz Gruda koji je i sam bio u vrijeme rata u Vrdima.

Nakon svete mise upriličeno je polaganje vijenaca i paljenje svijeća na spomeniku poginulim braniteljima na Vrdima kao i na mjestima pogibije, od strane čelnika općine Grude, ZH županije, vojske. Povodom 20. Obljetnice, mladi iz Vrdi zapalili su toliko svijeća nakon čega je uslijedio domjenak uz razgovor i prisjećanje na minula ratna vremena.

Ove godine u čast poginulim braniteljima trčao se i 55 kilometara dug maraton Grude - Vrdi. Marijo Soldo, Zoran Kutle, Drago Zovko, Velimir Miloš i Stipe Leko-Ćipa trčali su dionicu dugu oko 55 km.

Polazak je bio u jutro u 4.30 sata iz Gruda, a pri polasku ih je ispratio i načelnik Gruda Ljubo Grizelj sa čelnicima braniteljskih udruga. Na konačno odredište došli su oko 10.30 sati, nakon čega su sudjelovali na Svetoj misi.

Bljesak.info 


Nema komentara

Anketa

Ustavi