RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Održana Skupština Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne

Napisano 28.06.2015. 11:04

Skupština Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne održana je u subotu u galeriji Kraljice Katarine Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače. U sklopu programa u mostarskoj Katedrali služena je sveta misa zadušnica za preminule članove Društva.

Prigodnim pozdravnim riječima nazočnima se obratila i Zora Dujmović, ministrica kulture i športa u Vladi Federacije BiH koja je istaknula kako će se zalagati za pravičnu raspodjelu sredstava za kulturu jer je upravo različnost kulturnih identiteta u BiH njezino istinsko bogatstvo.

Izvještaj o radu DHK Herceg Bosne podnio je prof.Ivan Sivrić, a predstavljeni su i novi članovi Društva te nova izdanja članova u nakladi DHK HB: Radica Leko Paška (priče za djecu), Mate Grbavac, Svijetla strana Sunca (roman), Marko Bošković Između dva psalma (izbor iz poezije), Srećko Marijanović Moje će uši rasti (pjesme) i Stipan Grcić, Zagoranac (pjesme).

Članovi DHK HB potom su posjetili knjižnicu u Franjevačkom samostanu svetoga Petra i Pavla, a upriličeno je i prigodno prijateljevanje.

Bljesak.info


Nema komentara

Anketa

Ustavi