RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Predstavljen roman autora Drage Slipca

Napisano 01.04.2014. 10:10
Predstavljen roman autora Drage Slipca

U okviru Uskrsnih dana kulture, Udruga građana „Baština“, sa sjedištem u novotravničkom prigradskom naselju Rankovići, bila je organizator i u subotu domaćin predstavljanju vrijedne i zanimljive knjige, romana novotravničkog kroničara i  književnika, Drage Slipca, „U lancima ropstva“. 

Riječ je o romanu koji govori o ratnoj sudbini i nedaćama  određenog dijela hrvatskog življa iz novotravničkog kraja, odnosno njih  sedamstotinjak, uglavnom nedužnih civila koji su prošli strašnu golgotu ratnoga logora. A o zloj kobi, o patnji i stradanju svojih sugrađana autor govori na poseban, ne šablonizirani način, s puno crnog humora, anarhičnim jezikom, već skoro potpuno zaboravljenom ikavicom, kakvom se ranije govorilo u ovim srednjobosanskim krajevima.

O knjizi „U lancima ropstva“ vrlo pohvalno govorio je književnik, slikar, istaknuti kulturni djelatnik, profesor Dragan Mučibabić iz Viteza.  Moto ovoga romana je „ne čini drugome što ne želiš da drugi učini tebi“, kazao je predstavljač Mučibabić, ukazujući na „odisanje lirikom djela koje je tematikom tužno i ružno“. Autora je označio tankoćutljivim  piscem koji  sve crno i ružno uvijek pokušava i uspijeva „začiniti lijepim, ljudskim, dobrotom, praštanjem…“!

Prigodnim riječima zahvale na podršci okupljenim se obratio skromni, samozatajni Drago Slipac, autor još 6 knjiga uglavnom posvećenih Novom Travniku i srednjoj Bosni, te predsjednik organizatora Udruge „Baština“, Marinko Slipac.

Ulomke iz knjige čitala je novotravnička gimnazijalka, Monika Mlakić, a prigodnim glazbenim nastupom ovom lijepom kulturnom ugođaju dale su i učenice Srednje glazbene škole Jakova Gotovca iz Novoga Travnika.

Vitez.info 


Nema komentara

Anketa

Ustavi