RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Prva pričest u Gučoj Gori - 2014

Napisano 02.06.2014. 10:00
Prva pričest u Gučoj Gori - 2014

U nedjelju 1. lipnja 2014 god. U samostanskoj crkvi svetog Franje Asiškog u Gučoj Gori, upriličena je prva sveta pričest, koju je primilo šestero djece. Na posebno svečan i dostojanstven način prvopričesnici su se zajedno sa svojim vjeroučiteljem župnikom fra Dragom Prašnješom pripremali za ovaj uzvišeni čin u njihovom životu.


Misno slavlje predvodio je župnik i gvardijan fra Drago Pranješ uz asistenciju župnog i samostanskog vikara fra Josipa Filipovića. Prigodnim tekstovima i recitacijama, prvopričesnici su nas uveli u ovo svečano euharistijsko slavlje. Pjevane dijelove sv. Mise predvodio je samostanski zbor. Prilikom propovijedi fra Drago je ohrabrio prvopričesnike i potaknuo njihove roditelje da budu potpora i oslonac svojoj djeci kako bi znali prepoznati i odabrati pravi kršćanski život. Na kraju misnog slavlja, župnik fra Drago Pranješ, uputio je riječ zahvale svima koji su uložili trud u pripremi prvopričesničkog slavlja, a posebno se zahvalio roditeljima koji su poticali i ohrabrivali svoju djecu na ovaj uzvišeni čin.
Neka Božji blagoslov prati naše prvopričesnike kroz život, a sveta Euharistija bude snaga na životnom putu. Molimo Oca Nebeskoga i Blaženu Djevicu Mariju da u svim olujama životnog putovanja njihova vjera ostane stalna a Isus bude onaj koji stišava valove u svim nedaćama.

gora 03

gora 04

gora 05

gora 05-5

gora 06

gora 07

gora 08

gora 09


Nema komentara

Anketa

Ustavi