RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Troje hercegbosanskih književnika u antologiji suvremene svjetske poezije

Napisano 21.08.2014. 10:52
Lidija Pavlović- Grgić

U antologiju „The Second Genesis: An Anthology of Contemporary World Poetry“ uvršteni su: Pero Pavlović, Lidija Pavlović-Grgić i Žarko Milenić

Ovih dana u Indiji je objavljena antologija suvremene svjetske poezije „The Second genesis: An Anthology of Contemporary World Poetry“ u nakladi A.R.A.W.LII.-ja (Academy of ‘rait(s) And World Literati) iz Ajmera. Ova ustanova poznata je diljem svijeta po brojnim kulturnim događanjima, poput raznih književnih izdanja i međunarodnog godišnjeg festivala poezije.

Među književnicima iz 59 država koji su uvršteni u antologiju su i autori – Pero Pavlović, Lidija Pavlović-Grgić i Žarko Milenić, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Književnik Pero Pavlović predstavlja Republiku Hrvatsku a dvoje drugih autora – BiH. Poetski izbor i urednički posao zajedno su obavili Anurag Sharma i Moizur Rehman Khan. Antologija broji 550 stranica, objavljena je na engleskom jeziku, a svaki književnik zastupljen je s po nekoliko pjesama i kraćim životopisom. Žarko Milenić, Pero Pavlović i Lidija Pavlović-Grgić višestruko su prevođeni i nagrađivani književnici. Postali su dio velikog projekta gdje se kroz poeziju razmjenjuju međusobna iskustva pjesnika iz cijeloga svijeta. Naši književnici ističu kako je ekipa iz Indije uradila zaista kvalitetan posao pripremajući antologiju na čemu čestitaju i njima i svim uvrštenima.

 „Ovo je odlična prilika da se upoznamo s drugima, a i vidimo svoju poeziju u novom svijetlu… Indijska antologija je zaista vrijedan i profesionalno realiziran projekt“, izjavio je Pero Pavlović koji je do sada objavio 32 poetske zbirke, i čija je poezija prevođena na više stranih jezika.

„Raduje me da je ovo izdanje obuhvatilo i nekoliko kvalitetnih autora iz regije. U antologiju su uvrštene moje pjesme koje je na engleski prepjevala Marija Perić-Bilobrk, a koje su proteklih godina izlazile u nekoliko domaćih i inozemnih književnih časopisa“, naglasila je Lidija Pavlović-Grgić čija su književna djela, također, objavljena na više stranih jezika.

HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi