RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

U Mostaru otvorena humanitarna putujuća izložba 'Pomozimo zajedno'

Napisano 05.03.2018. 23:26

Izložbom u Mostaru, koja je otvorena večeras u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, počela je turneja humanitarne putujuće izložbe "Pomozimo zajedno" kroz gradove Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Na izloži, koju je organizirala humanitarna udruga "fra Mladen Hrkać", prikazano je 79 djela akademskih slikara i kipara te amatera koji su darovali svoja djela spomenutoj udruzi za izgradnju Doma "fra Mladen Hrkać" u Zagrebu, prenosi Fena.

Govoreći o izgradnji doma, predsjednik Udruge i upravitelj Zaklade "fra Mladen Hrkać" Ivan Soldo kazao je u izjavi za Fenu kako će dom moći primiti 220 osoba iz svih krajeva Hrvatske i BiH koje dolaze u Zagreb na liječenje.

- Proveden je javni natječaj i odabrano idejno rješenje, a trenutno smo u fazi ishođenja lokacijske dozvole - kazao je Soldo, dodavši kako se čeka Gradska skupština Grada Zagreba da donese odluku te da Udruga krene u proceduru izrade tehničke dokumentacije. Potom slijedi izrada glavnog projekta i ishođenje građevinskih dozvola.

- Ako bi sve išlo po planu, gradnja Doma trebala bi biti završena u idućoj godini - ocijenio je Soldo.

Ustvrdio je kako se nakon dobivanja dozvola stječu svi uvjeti da Udruga može aplicirati na fondove EU jer iz tih fondova planira financirati većinu gradnje.

Izložba "Pomozimo zajedno" bit će tijekom godine prikazana u 15 gradova u BiH i 20 gradova u Hrvatskoj, a završit će u Zagrebu.


Nema komentara

Anketa

Ustavi