RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

U Posušju predstavljanje knjiga vezanih za ubojstvo Stjepana Crnogorca

Napisano 02.11.2014. 18:09
Posušje

U ponedjeljak 3. studenog 2014. godine u 19:00 sati, u kino dvorani u Posušju, bit će predstavljena knjiga HRB, FENIX I UDBA, Slučaj Stjepana Crnogorca, autora Igora Omerza.

Bit će spomenute još dvije knjige, koje je napisao Roman Leljak, a to su knjige s naslovom: UDBA, i druga s naslovom, NARUČI UBOJSTVO U LJUBLJANI. U svakoj od njih je i jedno poglavlje o Stjepanu Crnogorcu. Spomenuti pisci knjiga su poznati slovenski istražitelji u slovenskoj državnoj Pismohrani (Arhivu).

Ovo je predstavljanje po mnogo čemu osobito, jer se radi o ubojstvu jednoga mladića, kojega je UDBA otela, u Salzburgu, u Austriji, prije četrdeset dvije godine, mučila ga, usmrtila a njegova obitelj nikada ništa nije doznala o njemu gdje i kada je nestao, je li živ ili mrtav.

Ipak, nakon četrdeset dvije godine, Božjim čudom i ta je tajna razotkrivena. Pronađeni su pisani vjerodostojni podatci o Stjepanovu nestanku, njegovoj otmici, njegovim ubojicama i o mnogim drugim Udbinim zločinima.

O svemu tomu govorit će slovenski istražitelj, koji je Stjepanovu otmicu, njegov nestanak i njegovo ubojstvo rasvijetlio i došao do istine. Prikazat će i snimke na platnu što je zločinačka Udba radila našim ljudima koji su bili u tuđini. Također, biti će prikladan glazbeni program.

 

O knjizi će govoriti :

– slovenski istražitelj, Roman Leljak,

– Bože Vukušić – povjesničar i istražitelj

– rođena sestra ubijenoga Stjepana Crnogorca s. Bernardina Crnogorac.

Ovo predstavljanje organizira Općina Posušje zajedno s obitelji ubijenog Stjepana Crnogorca.

 

Jabuka.tv


Nema komentara

Anketa

Ustavi