RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

U zagrebačkom Lisinskom izvedena 'Diva Grabovčeva'

Napisano 26.03.2017. 23:45

Opera “Diva” u Zagrebu je ispričala svoju priču, a izveli su je Dubrovački simfonijski orkestar kojim je ravnao dirigent Mladen Tarbuk, režiju potpisao Jasna Žarić, a nastupili su zborovi, stotinu i deset pjevača Akademskoga zbora Pro musica i Akademskoga zbora Sveučilišta u Mostaru.

Nakon što je prije godinu praizvedena u Mostaru, prva hrvatska opera u BiH “Diva Grabovčeva” večeras je premijerno pred hrvatskom publikom bila izvedena u Koncertnoj dvorani “Vatroslav Lisinski”. Zajednički pokrovitelji ovog impozantnog glazbeno-scenskog djela u četiri čina i s više od stotinu sudionika jesu predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović i hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović, prenosi Večernji List.

Autor glazbe za operu je don Dragan Filipović, mentor svih mladih pjevača koji sudjeluju u operi i najzaslužniji što je ova opera uopće nastala i izvedena. Opera “Diva” u Zagrebu je ispričala svoju priču, a izveli su je Dubrovački simfonijski orkestar kojim je ravnao dirigent Mladen Tarbuk, režiju potpisao Jasna Žarić, a nastupili su zborovi, stotinu i deset pjevača Akademskoga zbora Pro musica i Akademskoga zbora Sveučilišta u Mostaru. Među njima su i dva solista iz Hrvatske Davor Radić i Marijo Krnić te članovi KUD-a Rodoč iz Mostara.

Ovaj značajni kulturni događaj za Hrvate iz BiH podržala je i Udruga Hrvata iz BiH u Zagrebu - Prsten.


Nema komentara

Anketa

Ustavi