RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Večeras u Sarajevu započinje najveća regionalna filmska smotra

Napisano 16.08.2013. 10:10
Večeras u Sarajevu započinje najveća regionalna filmska smotra

Projekcijom filma "Epizoda u životu berača željeza" bh. reditelja Danisa Tanovića, koji je na Internacionalnom filmskom festivalu u Berlinu osvojio dva Srebrna medvjeda, večeras će paralelnim projekcijama u Narodnom pozorištu i Ljetnom kinu !hej biti dignuta zavjesa 19. izdanja najveće regionalne filmske smotre - Sarajevo film festivala (SFF).

Sve je spremno za filmsku čaroliju koja Sarajevo učini središtem kulturnog događanja u regiji.

Na stotine turista iz mnogih zemalja svijeta preplavilo je gradske ulice u iščekivanju festivalske groznice - uživanja u cjelodnevnim filmskim projekcijama, susreta s glumcima i drugim filmskim stvarateljima, te opuštenog druženja na središnjem festivalskom trgu ispred Narodnog pozorišta.

Također, veliku pažnju građana Sarajeva, gostiju i turista privuku brojni prateći programi, prvenstveno glazbenog karaktera. Sarajevo music stage ove će godine ponuditi brojne koncerte izvođača iz regije, koji će provod svih filmofila produžiti do ranih jutarnjih sati.

Čak 11 ovogodišnjih festivalskih programa predstavit će presjek najboljih filmova u svijetu.

U fokusu SFF-a i ove će, kao i prethodnih godina, biti Natjecateljski program igranog filma koji donosi devet ostvarenja iz regije.

Sarajevo film festival će trajati do 24. kolovoza, a bit će zatvoren dodjelom službenih festivalskih nagrada Srce Sarajeva za najbolja ostvarenja i glumce.

Neka igre počnu!

Bljesak 


Nema komentara

Anketa

Ustavi