RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Ženska klapa iz Širokog nagrađena na festivalu u Crnoj Gori

Napisano 03.07.2018. 23:17

Širokobriješka Klapa "Diva" osvojila je treće mjesto prema ocjeni žirija, a Klapa "Mir" iz Međugorja povelju "Kasada" za prvu nagradu publike u kategoriji ženskih klapa na 17. Međunarodnom festivalu klapa "Perast 2018", prenosi Fena.

Članica Klape "Diva" Marijana Ćeškić izrazila je zadovoljstvo postignutim rezultatom, ističući kako je u usponu razvoj glazbe ženskih klapa u Hercegovini, što pokazuju i rezultati.

- Klapska pjesma je dobro prihvaćena u Hercegovini. Utjecaj Hrvatske i ovog stila pjevanja je sigurno pridonio popularizaciji kao i festivali koji se održavaju u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te Crnoj Gori, kako natjecateljski tako i revijalni – kazala je Ćeškić, najavivši skoro izdanje CD-a povodom proslave desete godišnjice osnutka "Dive".

- Svaki nastup ima svoju priču i posebnost, ali je svakom zajedničko da bez truda i rada nema rezultata, što ova nagrada potvrđuje. Mi smo sretne što smo se usprkos svim izazovima održale već 10 godina i tim povodom izdajemo CD pod naslovom "Majka Mari kose plela" s pjesmama koje je klapa "Diva" izvodila na raznim festivalima - kazala je Ćeškić.


Nema komentara

Anketa

Ustavi