RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

MOSTAR Biskup Perić sutra posvećuje crkvu

Napisano 20.09.2011. 18:08

Biskup Perić: I u susjednoj župi Cim-Ilići uskoro započinje gradnja, jer obadvije župe još uvijek nemaju ni svoje crkve ni župne kuće.

MOSTAR – Župa sv. Mateja na Rudniku svog patrona koji se obilježava sutra  21. rujna proslavit će na poseban način. Prilikom svečanog euharistijskog slavlja na večernjoj svetoj misi koja će se održati s početkom u 18 sati mjesni biskup Ratko Perić posvetit će novosagrađenu crkvu  koja je nakon pet godina rada u potpunosti završena.
Uloženo 3,3 milijuna maraka


-Izgradnja crkve trajala je oko pet godina, kroz to razdoblje, kako nam je kazao tamošnji župnik don. Ivan Perić,  u izgradnju crkve, župne kuće, zvonika i popratnih prostorija uloženo je tri milijuna i 300 tisuća maraka. Radi se o velikom projektu koji je od velikog značaja ne samo za crkvenu zajednicu već i za grad Mostar.
-Samo mjesto Rudnik izgradnjom crkve dobilo je na ljepoti svog vanjskog izgleda, a 7000 vjernika koliko ih broji župa sv. Mateja koja obuhvaća naselja Rudnik, Orlac i Raštani, konačno ima prostor za slavlje liturgije i svih svetih sakramenata, kaže Perić.
Smisao cijele priče je približavanje vjernika Crkvi , što se kako tvrdi Perić, i ostvarilo.
-Utorkom, petkom i subotom župne dvorane vrve od djece koja dolaze na župni vjeronauk, na pjevanje , ministriranje i brojne druge žive zajednice, a na svim nedjeljnim misama crkva je ispunjena.To najbolje svjedoči da crkvu nismo pravili kako bi bila samo spomen kulture i nekog vremena, nego hram Božji gdje se ljudi zaista dolaze moliti, što je apsolutno opravdalo sav uloženi trud u njezinu izgradnju, zadovoljno će Perić koji je sedam godina djelovanja na toj župi ostavio neizbrisivi i svake hvale vrijedan trag.

Čekali pet godina


Stoga će vjernici navedene župe bez sumnje vječito pamtiti pet godina iscrpnog rada i zalaganja don. Ivana Perića, među vjernicima nazvanog “vječitog graditelja” koji će završetkom svoje misije u toj župi prema crkvenom dekretu krenuti dalje.
Večernjom svetom misom sutra kroz večernje sate župnik Perić se oprašta s ovom župom i već iduću nedjelju starta u susjednoj župi Cim-Ilići gdje bi opet trebalo započeti gradnju, jer obadvije župe još uvijek nemaju ni svoje crkve ni župne kuće.


Nema komentara

Anketa

Ustavi