RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Pucano na Gradsku vijećnicu u Mostaru

Napisano 27.03.2012. 13:21
Gradska vijećnica

Pucnjava se čula oko 1.00 sat iza ponoći, a na mjesto događaj jutros je izašla i policija

Nepoznate osobe pucale su noćas oko 1:15 sati iz vatenog oružja u pravcu nove zgrade mostarske Gradske vijećnice, koja je u ponedjeljak svečano otvorena, potvrđeno je Feni iz Policijske uprave Mostar.

"Na mjestu događaja pronađeno je 5 čahura pištoljskog kalibra, a počinitelji su se udaljili u pravcu zgrade Općinskog suda", izjavio je za Fenu zapovjednik Policijske stanice Centar Hasan Lerić.

Dodao je kako je patrolni policajac primijetio dvije osobe na mjestu otkuda je pucano, te da je navjerojatnije krupni muškarac kraće kose pucao na zgradu Gradske vijećnice

"Na zgradi Gradske vijećnice primijećeno je jedno oštećenje, no detaljnije informacije imat ćemo nakon očevida koji je u tijeku", kazao je Lerić.

Zapovjednik Policijske stanice Centar nije mogao reći koji su točni motivi ovog djela, no pretpostavlja se da su usko povezani s podizanjem političkih tenzija oko otvaranja mostarske Gradske vijećnice

Naime, jučerašnjem otvaranju Gradske vijećnice nisu nazočili gradski vijećnici iz reda bošnjačkog naroda, jer je u krugu Vijećnice postavljeno spomen-obilježje-stećak s imenima poginulih branitelja, a sklonjen je križ koji je prije stajao na tom mjestu.

"To smatramo čistom provokacijom, s obzirom da su upravo na ovom mjestu u euforiji fašističkog orgijanja HVO-a i HV-a ubijani logoraši, civili i vršeno genocidno etničko čišćenje Grada od nehrvata, s krajnjim ciljem stvaranja 'stolnog hrvatskog grada'. Ovo je samo vrhunac licemjerstva gradonačelnika Ljube Bešlića, koji je stalno zamajavao javnost da se u krugu Vijećnice neće nalaziti spomen-obilježja s nacionalnim i vjerskim simbolima", istaknuo je u priopćenju Klub vijećnika Bošnjaka u Gradskom vijeću Mostara.

Mostarski gradonačelnik Bešlić, dopredsjednici Gradskog vijeća Mostara Danijel Vidović i Slađana Gotovac izrazili su žaljenje zbog nedolaska Kluba Bošnjaka na otvaranje i svečanu sjednicu Gradskog vijeća. Tako Vidović smatra da priopćenje, koje je u nedjelju uputio Klub Bošnjaka, ne vodi ničemu dobrome u Mostaru.

"Vjerujem da nedolazak Bošnjaka neće u konačnici pokvariti sliku ove prelijepe građevine, koja je kulturno povijesna baština i koja nosi cijeli Mostar iz prošlih vremena", kazao je Bešlić, te dodao kako postavljenim spomen-obilježjem stećkom nikoga nisu htjeli iritirati.

I Klub Hrvata u Gradskom vijeću Mostara oglasio se priopćenjem za javnost u kojem je izrazio iznenađenje i čuđenje retorikom priopćenja Kluba Bošnjaka, koje je, kako se navodi, prepuno uvredljivih izjava na račun spomen-obilježja i poginulih branitelja hrvatskog naroda

Predsjednik Kluba Hrvata u Gradskom vijeću Mostara Marko Gilja kazao je u izjavi za novinare kako predstavnici hrvatskog naroda nikada nisu izrazili svoje negodovanje na postavljanje spomen obilježja poginulim iz reda bošnjačkog, srpskoga i ostalih naroda, pa ni u konkretnom slučaju nelegalnog postavljanja spomenika na površini u Sjevernom logoru ispred Javnog poduzeća "BH Pošta", a koje je u vlasništvu Vlade Federacije BiH, kao i spomen-obilježja na lokalitetu kod hotela "Ruže" na samom ulazu u staru gradsku jezgru.

"Svatko ima pravo iskazati svoju tugu i svoju bol", kazao je Gilja.

Večernji

 


Zar vec?
E, nisu mogli odoljeti izljevu ljubavi i suzivota prema svojim sugradjanima!

Autor: MIR | Napisano 28.03.2012. | (20) Sviđa mi se Ne sviđa mi se(12)

Anketa

Ustavi