RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Biblijska priča o Noinoj lađi oživjela u Čapljini

Napisano 15.12.2012. 12:03

Božićni mjuzikl-igrokaz u izvedbi HKUD „Luke“ Višići

Biblijska priča o Noinoj lađi oživjela u Čapljini

Autor teksta ovog blagdanskog igrokaza-mjuzikla je Zvonko Klemenčić-Mito, dok glazbu potpisuje Anđelko Igrec

„Tri prijatelja s Noine lađe“ - naziv je zanimljivog božićnog mjuzikla-igrokaza koji je u velikoj dvorani hotela „Mogorjelo“ u Čapljini priredilo Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo „Luke“ Višići.

Glazbeni mjuzikl

Ovo je i prvi blagdanski mjuzikl-igrokaz takve vrste koji se u zadnje vrijeme priređuje na području općine Čapljina pa su u cijeli projekt bili uključene sve sekcije ovog društva iz Višića. Tema ovog blagdanskog mjuzikla-igrokaza, koji je privukao veliki broj posjetitelja, a posebno onih najmlađih i njihove roditelje, bila je „Slabe svijeta izabra Bog...“, a na zanimljiv je način dočarana poznata biblijska priča o NOI te je sve bilo u znaku ovog velikog katoličkog blagdana Božića.

Na pozornici, koju je oslikao poznati čapljinski umjetnik Ernesto Markota, u svojim su se ulogama najprije jako dobro snašla djeca i mladi koji su bili odjeveni u kostime životinja, a sve kako bi se priča prikazala što bolje. Tako su bili obučeni u Noinu obitelj, kao i životinje koje su spašene Noinom arkom.

Svoj su nastup imali i folklorna skupina te skupina tradicijskog pjevanja, kao i tamburaški orkestar. Bilo je jako veselo, a mladi su se pokazali kao jako dobri glumci koji su cijeli program izvodili kroz govore i pjesmu. Autor teksta ovog blagdanskog igrokaza-mjuzikla je Zvonko Klemenčić-Mito, dok glazbu potpisuje Anđelko Igrec, obojica iz ureda za crkvenu glazbu Varaždinske biskupije.

„Htjeli smo unijeti nešto novo i osvježiti blagdanske aktivnosti pa smo se tako i odlučili za ovaj mjuzikl-igrokaz koji smo još izveli i u župnim crkvama u Čeljevu i Dračevu - istaknuo je Davor Markota, profesor glazbe i voditelj tamburaške sekcije Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva „Luke“ Višići.

Novo i drukčije

Također, Markota nam je kazao kako je ovo ipak nešto novo i drukčije u odnosu na sve ranije blagdanske koncerte na ovom području.


Nema komentara

Anketa

Ustavi