RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Bobi Jelčiću za film ''Obrana i zaštita'' dodijeljena nagrada ''Srce Sarajeva''

Napisano 25.08.2013. 09:35
Bobi Jelčiću za film \'\'Obrana i zaštita\'\' dodijeljena nagrada \'\'Srce Sarajeva\'\'

19. Sarajevo film festival završen je večeras svečanom dodjelom nagrada. Zanimljivo je da je film koji je sniman u Mostaru odnio čak dvije nagrade.

Najbolji glumac 19. SFF-a je Bogdan Diklić za ulogu u hrvatsko-bosanskohercegovačkom filmu "Obrana i zaštita" Bobe Jeličića.

Film "Obrana i zaštita" odnio je i specijalno priznanje žirija.

"Ne znam nagradu koja se zove ljepše od ove i stoga mi je veoma draga", rekao je Diklić.

Osim za najbolji film tradicionalno su dodijeljene nagrade za najbolje dokumentarno ostvarenje, najbolji kratki film, zatim Srce Sarajeva za najboljeg glumca i glumicu, posebna priznanja žirija kao i nagrada za ljudska prava.

Dva ''Srca Sarajeva'' za najbolju žensku ulogu odnio je gruzijski film '' U procvatu'', a nagrade su primile glavne glumice filma Lika Babluani i Mariam Bokeria.

Najboljim kratkim filmom proglašen je rumunjski film ''Sjena oblaka'', a specijalna priznanja u okviru programa za kratki film pripala su ostvarenjima ''Čast'' i ''Rabbitland''.

Najbolji dokumentarni film 19. SFF-a je ''Sickfuckpeople'', austrijski film, redateljaJurya Rechingkog.

Nagradu za ljudska prava uzeo je Arsen Oremović za film ''U braku sa Švicarcem'', a žiri je istaknuo da je razlog dodjele ove nagrade upravo ovom filmu traženej povećane transparentnosti vlada.

Bljesak 


Nema komentara

Anketa

Ustavi