RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Bračni par iz Poljske stigao u Međugorje

Napisano 11.08.2013. 09:24
Bračni par iz Poljske stigao u Međugorje

Bračni par iz Poljske Katarina i Andrej Sieminsky stigli su jutros malo prije 10 sati u Međugorje i klekli pred kipom Gospe međugorske ispred Crkve svetoga Jakova. Jedino što se od njih u tom trenutku mogli čuti bilo je „Hvala Bogu“ na hrvatskom jeziku, kojega naučili tijekom puta odsjedajući kod hrvatskih obitelji kako bi se odmorili i okrijepili.

Put iz poljskog gradića Kazimierz Dolny započeli su 20. svibnja i danas nakon pješice prijeđenih 1.316 kilometara stigli u Svetište Kraljice Mira.

Putujući 82 dana po suncu i kiši kroz Poljsku, Češku, Slovačku, Mađarsku,Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu pratio ih je i vjerni prijatelj pas Lino.

Klečeći u skrušenoj molitvi pred Gospinim kipom iz Katarine i Andreja isijavao je mir i sreća, stigli su na odredište, ispunili su zavjet i odgovorili pozivu Majke Božje: "Dođite u Međugorje".

Njihov pogled u nebo i zahvala Bogu što ih je pratio na zahtjevnom putu po velikim vrućinama i nepoznatim cestama, ali među dobrim ljudima, rekao je mnogo više od riječi.

Tijekom putovanja do Međugorja odmarali su i molili i u katoličkoj, ali i pravoslavnoj crkvi i džamiji, a za Hercegovce i Bosance kažu da su gostoljubivi, jer gdje god da su zatražili prenoćište nitko ih nije odbio, dočekani su s poštovanjem. U Međugorju ostaju par dana jer im je želja obići Svetište.

Na gostoljubiv prijedlog novinara da se okrijepe, zahvalili su i krenuli prema Crkvi svetoga Jakova.

Bljesak 


Nema komentara

Anketa

Ustavi