RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

''Dani folklora i kulturne baštine u Širokom Brijegu''

Napisano 09.08.2013. 09:38
\'\'Dani folklora i kulturne baštine u Širokom Brijegu\'\'

U sklopu proslave Dana općine Široki Brijeg 10. i 11. kolovoza 2013. godine održat će se ''Dani folklora i kulturne baštine" gdje će svi posjetitelji moći uživati u tradicionalnim hercegovačkim specijalitetima, uz domaće vino te ples i pjesmu kulturno-umjetničkih društava. Manifestacija će se održati na platou ispod hotela Park s početkom u 21.00 sat i trajat će do kasnih noćnih sati.

Prvog dana održat će se smotra dječjeg folklora, a nastupaju: HKUD Biloševica (Rasno), HKUD Crnašnica (Knešpolje), HKUD Mokro, HKUD Svi sveti (Jare), HKUD Kočerin, HKUD Crnač, HKUD Uzarići, HKUD Sveta Ana (Ljuti Dolac), a večer će uljepšati i gosti iz Republike Hrvatske, KUD Kondrićani (Đakovo) koji će posjetitelje zabavljati i obje večer.

Drugog dana nastupaju HKUD Biloševica (Rasno), HKUD Crnašnica (Knešpolje), HKUD Morko, HKUD Kočerin, HKUD Brda (Izbično), HKUD Blaćani (Biograci), HKUD Jare i HKUD Crnač, a uz navedene te večeri nastupa i KUD Kamešnica (Otok na Cetini)

Večer će dodatno zagrijati izbor najljepšeg štanda te izbor najljepše djevojke i mladića u narodnoj nošnji.

Na raspolaganju će biti i umjetnici koji će crtati portrete građanima koji to budu htjeli i izlagati svoje radove, a posjetitelji će moći doživjeti život kakav su nekada vodili naše bake i djedovi u prezentaciji starih zanata Hercegovine.

Organizatori ove manifestacije su: Vijeće mladih općine Široki Brijeg, Savez kulturno-umjetničkih društava Širokog Brijega i općina Široki Brijeg.

Bljesak 


Nema komentara

Anketa

Ustavi