RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Fotografkinja Tea Pejić nastavlja pomicati kulturne dimenzije Posavine

Napisano 18.01.2013. 16:27

Orašje - Veliko zanimanje za novoosnovani Foto klub Orton

Fotografkinja Tea Pejić nastavlja pomicati kulturne dimenzije Posavine

Foto klub ima svoju Facebook stranicu, a očekuje se uskoro i blog

Darovita mlada fotografkinja, studentica 4. godine Građevinskog fakulteta u Osijeku Tea Pejić iz Orašja obogatila je kulturnu scenu Posavine. Promiče standarde fotografije, dobiva priznanja, najprije u virtualnom svijetu po broju objavljivanja prepoznatljivih fotografija na prestižnim portalima, blogovima pa i Vogue časopisu.

Klub Orton

Za kratko je vrijeme Tea probudila je zanimanje za fotografiju u Orašju. Osnovala je s prijateljima i prvi Foto klub Orton u Orašju i izabrana je za predsjednicu. Dopredsjednici su Mario Oršolić i Daniel Dominković, dok je tajnik Josip Vinković.

Klub ima i svoju Facebook stranicu, a uskoro se očekuje puštanje u rad i web-stranice.
- Prvenstveni zadatak ove novoosnovane udruge je promicanje fotografske djelatnosti i fotografije uopće, kroz promoviranje umjetničke i dokumentarne fotografije, edukaciju zainteresiranih, i informiranje o najnovijim događanjima u svijetu fotografije - kaže nam uporna Tea.

Očekuje se da će klub u idućih nekoliko mjeseci imati tridesetak aktivnih članova s područja PŽ-a, a u budućnosti moći će se u klub učlaniti svi oni koji su na bilo koji način zainteresirani za fotografiju - ističu u Ortonu.
Među prioritetima je iznalaženje mogućnosti za unajmljivanje prostorija za rad.
 
Tea živi umjetnost

Tea živi umjetnost, poveznica je njenog života i rada. Kao i svaka talentirana osoba, još se traži u fotografiji, ali kroz eksperimentiranje iščitava se nesumnjivi talent. Dotakla je puno toga od portreta, arhitekture, fotografiranja detalja biljki, pejzaže, portrete. Osobito voli fotografirati osobe jer, kaže, tako upoznaje ljude i njihove osjećaje.

Sudjelovali smo u jednom takvom njenom umjetničkom izričaju pri fotografiranju Berine. Obično fotografiranje Tea pretvara u gotovo filmsku priču pa će takve ideje biti pretočene u multimedijalne projekte u izložbama koje priprema u Orašju, ali i gradovima koji budu zainteresirani za njen rad.


Nema komentara

Anketa

Ustavi