RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

GKM Vitez na poziv Caritasa BK BiH nastupa u Sarajevu

Napisano 07.12.2013. 09:50
GKM Vitez na poziv Caritasa BK BiH nastupa u Sarajevu

U subota, 7. prosinca 2013. s početkom u 11 sati u prostorijama Katoličkog Školskog centra „Sv. Josip" u Sarajevu održat će se susret volontera.

Međunarodni dan volontera obilježava se svake godine 5. prosinca. I ove godine kao i prethodnih Caritas Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine želi proslaviti ovaj dan sa sadašnjim i budućim volonterima koji daju nesebično svoj rad za dobrobit zajednice. Susret će započeti Svetim misnim slavljem u crkvi Kraljice Krunice.

Ovogodišnji program susreta volontera u organizaciji Caritasa Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine obogatit će svojim nastupom i Gradsko kazalište mladih Vitez. Predstava "Šuti i trpi ili kako hoćete", koja je otvorila ovogodišnje, nedavno završene, kazališne dane u Vitezu bit će izvedena u subotu, u dvorani Katoličkog Školskog centra „Sv. Josip" u Sarajevu, s početkom u 13 sati.

Predstava "Šuti i trpi ili kako hoćete" autorski je projekt Gradskog kazališta mladih "Vitez", a nastala je volonterskim angažmanom mladih glumaca i redatelja u glumačkim radionicama koje su se s uspjehom održavale u brojnim gradovima BiH.

Mladi viteški glumci se nisu samo tako, olako, uhvatili teme kritiziranja pokvarenog dijela našeg društva, nego su o tome progovorili na svojstven, duhovito-motivirajući, način i s vjerom da će se takvo stanje kad-tad promijeniti. Oni ovom predstavom također žele potaknuti mlade ljude da se pokrenu i svojim angažmanom pridonesu promjeni stanja koje se nikome ne sviđa.
Priča ove predstave POKREĆE!
Predstava se završava mišlju Ivana Gundulića: „... tko bi gori, eto je doli, a tko doli gori ustaje..."

Uloge:
Sara; bezlični glumac - Berna Mišković
Đuro; bezlični glumac - Petar Pejović
Sutkinja; bezlični glumac - Ana Maros
Registar; bezlični glumac - Franka Matić
Advokat 1; bezlični glumac - Ivona Matošević
Advokat 2; bezlični glumac - Lorena Lukić
Svjedok Žaklina; bezlični glumac - Mirna Matković
Svjedok Tifani; bezlični glumac - Antonela Lukić

Režiju i adaptaciju potpisuje Bruno Grebenar, a tehničku potporu čine Marko Mirković i Slaven Čalić. Grafičku pripremu plakata uradio je Borislav Sučić, fotografiju Filip Šarić, a izvršni producent predstave je Ivan Sajević.


Nema komentara

Anketa

Ustavi