RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Grude su 20. prosinca središte etno glazbe

Napisano 16.12.2014. 12:52
Božićno silo

Etno glazbenici, i to oni najbolji, iz Hrvatske, Srbije i BiH 20. prosinca dolaze u Grude. Manifestacija "Božićno silo" ponovno će okupiti eminentna imena iz etno glazbe, a organizatori braća Jure i Damir Miloš i ove godine najavljuju spektakl. U Grudama će nastupiti osam guslara, višestrukih saveznih, republičkih i prvaka Hercegovine, i to: Željko Šimić, Miloš Parović Mitar Dogo, Kosta Plakalović, Nikola Bošković, te mladi Željko Keža, Josip Begić, i domaćin Jure Miloš, a večer će biti guslarsko-gangaško-dramska tako da će sadržaja biti za sve ljubitelje kulture i etno glazbe.

Braća Miloš su potvrdili da će sudjelovati i četiri gangaške ekipe s područja Zapadne Hercegovine i to iz Posušja, Širokog Brijega i domaćini iz Gruda. - Sve će biti organizirano na jedan starinski i etno način, a sve pjesme će biti povijesnog karaktera. Večer će imati  i izrazito znanstvenu crtu jer je poznato koliko se danas i na koji način proučava etno glazba - govori Jure Miloš koji iza sebe ima nekoliko guslarskih cd-ova i niz nastupa diljem svijeta. Ističe da je bit večeri da se na najkvalitetniji način prikaže raznolikost sviranja i pjevanja, vezanih za različite krajeve, te nastojanje da se izgrade kvalitetni međuljudski odnosi.

- Svakako nam je drago što možemo ponuditi našim Gruđanima nešto ovako prelijepo u Božićnim danima ljubavi i mira - govori Damir Miloš.

Manifestacija počinje u 19 sati, u subotu 20. prosinca, a ulaz za sve nazočne na manifestaciji je besplatan.

Boboska.info


Nema komentara

Anketa

Ustavi