RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Kusturici odobrili, pa uskratili korištenje oružja vojske BiH

Napisano 15.08.2013. 09:19
Kusturici odobrili, pa uskratili korištenje oružja vojske BiH

Emir Kusturica neće dobiti oružje i opremu Oružanih snaga BiH za snimanje svog filma, potvrdio je za Klix.ba Damir Bećirović, savjetnik u ureda predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića. Ministarstvo obrane BiH prvo je odobrilo izdavanje opreme poznatom redatelju za film radnog naziva "Na mliječnom putu", no iz Komšićeva ureda naređeno je da se odluka suspendira.

Međutim, savjetnik Člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Đorđe Latinović demantirao je da je to tijelo suspendiralo odluku ministarstva, prenosi Kurir. Latinović je rekao da je Komšićeva ureda priopćeno da će od ministra biti tražena neka pojašnjenja u vezi s tom odlukom, jer se smatra da ona nije u skladu sa Zakonom o obrani BiH, i dodao da ni to pismo ne odražava stav sva tri člana Predsjedništva BiH, prije svega člana iz Republike Srpske Nebojše Radmanovića.

Latinović tvrdi da je Kusturica tražio posuđivanje, a ne upotrebu sredstava OS BiH, za što nije ni potrebna odluka Predsjedništva BiH. Naveo je primjer filma Angeline Jolie "U zemlji krvi i meda", za koji su posuđena i korištena sredstva OS BiH.

Kusturičin film privukao je pozornost javnosti činjenicom da u njemu igra i poznata glumica Monica Bellucci, koja je jučer doputovala u Dubrovnik pa je automobilom prebačena u Trebinje, gdje će snimati scene.

VLM 


Nema komentara

Anketa

Ustavi