RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Mediteran Film Festival nezaobilazno odredište na kulturnoj mapi regije

Napisano 30.08.2014. 12:40
Mediteran Film Festival

Da je Mediteran Film Festival nezaobilazno odredište kulturne scene regije potvrdio je i predsjednik Republike Hrvatske, Ivo Josipović, koji je sinoć u pratnji predsjednika HDZ-a BiH, Dragana Čovića i drugih dužnosnika iz BiH i Hrvatske posjetio najstariji festival dokumentarnog filma u ovom dijelu Europe.

Poznat kao veliki zaljubljenik u kulturu predsjednik Josipović svoj posjet započeo je u Press centru Mediteran Film Festivala u hotelu Park u Širokom Brijegu, gdje se upoznao s organizatorima festivala, volonterima i polaznicima MFF radionica. Druženje se nastavilo u restoranu hotela Park, gdje se Josipović sa ekipom Mediteran Film Festivala uz ležernu atmosferu, kojom se ovaj Festival i ponosi, imao priliku upoznati i sa predstavnicima raznolike kulturne scene ovog grada, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Istaknuvši kako Široki Brijeg u kulturnom smislu opravdava svoju širinu, izuzetno raspoložen predsjednik  Josipović šetnjom kroz grad posjetio je i dvoranu kina Borak te se detaljnije upoznao sa samim programom Festivala kao i redateljima  i gostima iz Izraela, Španjolske i drugih zemalja Mediterana koji nisu krili oduševljenje ovim posjetom.

”Fantastično je da, ipak, relativno mali grad kakav je Široki Brijeg ima ovako puno sjajnog kulturnog života. Festival je iznimno poznat i izvan granica Bosne i Hercegovine, a vidim da i ovdje ima dosta velikih i važnih osoba iz svijeta filma. Mogu samo čestitati organizatorima festivala i zaželjeti im da se MFF i dalje razvija na način kako se i do sada razvijao”, rekao je predsjednik Josipović predstavnicima medija koje je zajedno s građanima i brojnim gostima okupljenim ispred širokobriješke kino dvorane osvojio i iskazanim strpljenjem i otvorenošću za ovaj kulturni susret .

Bogat program trećeg dana festivala nije nedostajao niti u filmskom smislu te smo tako imali priliku vidjeti osam filmova u konkurenciji kao i glazbene dokumentarce festivala DORF iz Vinkovaca. U isčekivanju novih susreta, gostiju, filmova, druženja…na 15. Mediteran Film Festivalu bližimo se posljednjem danu kada će međunarodni šesteročlani žiri od 22 dokumentarna filma izabrati i dodjeliti MFF projektore onim najboljima. O trećoj nagradi i MFF projektoru odluku donosi publika.

HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi