RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Nagrada Fonda Miroslava Krleže Milanu Miriću za knjigu "Eseji"

Napisano 07.07.2013. 19:44
Nagrada Fonda Miroslava Krleže Milanu Miriću za knjigu \

Svojevrsni vrhunac proslave 120. godišnjice rođenja Miroslava Krleže bila je dodjela nagrade Fonda M. Krleže esejistu, uredniku i književnom kritičaru Milanu Miriću u Društvu hrvatskih književnika. Mirić je prestižnu književnu nagradu, koja se dodjeljuje svake druge godine, dobio za knjigu "Eseji" koju je 2011. objavila Matica hrvatska. Mirić je ove godine za istu knjigu već nagrađen i Matičinom nagradom koja nosi ime Antuna Gustava Matoša.

Na dan kada je prije 120 godina u Dugoj ulici u Zagrebu rođen veliki hrvatski pisac čije djelo i te kako živi i na pozornicama i u knjižnicama, knjižarama pa čak i na kioscima, Festival Miroslava Krleže upriličio je ranojutarnju nedjeljnu šetnju po Krležinim zagrebačkim lokacijama, da bi sve završilo doručkom u Memorijalnom centru Miroslava i Bele Krleže na Krležinu Gvozdu.

I HAZU, čiji je Krleža bio potpredsjednik i tajnik, najavio je otvaranje stalne izložbe posvećene tom piscu u svojoj Knjižnici od jeseni, dok je u sjedištu Hrvatskog društva pisaca održan i stručni skup posvećen Krležinu djelu, kao što je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici upriličena prigodna izložba Krležinih prijevoda i dokumenata.

VLM 


Nema komentara

Anketa

Ustavi