RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Kreševo domaćin prvom Festivalu filma i fotografije u BiH

Napisano 05.07.2013. 18:09
Kreševo domaćin prvom Festivalu filma i fotografije u BiH

Od 1. do 4. kolovoza u Kreševu će se održati Festival filma i fotografije, prvi ovakve vrste u BiH. Organizator festivala pod nazivom 3fok je Planinarsko društvo "Bitovinja" iz Kreševa, a kreševski planinari, među kojima ima i ljubitelja filma i fotografije, na ovaj su način odlučili spojiti svoje velike ljubavi, planinarstvo, fotografiju i film. No, prvenstven cilj je afirmacija domaćih umjetnika kroz razmjenu iskustava s vrhunskim umjetnicima iz BiH ali i regije, poput Stipe BožićaDine Kasala i drugih.

"Ideju za organiziranjem jednog ovakvog Festivala i u BiH smo dobili od Slovenaca, pomažu nam puno planinari iz društva Mosor iz Splita, a na ovaj način želimo afirmirati domaće fotografe i snimatelje čiji rad u sebi zasigurno ima puno umjetničkog. Festival im je prilika za razmjenu iskustava od vrhunskih stručnjaka iz BiH i regije", kaže Ivan Stanić jedan od organizatora 3fok-a.

Tema festivala je planinarstvo, a kategorije su: "Planinarski usponi – osvajači beskorisnog", "Planine, sport i avantura", "Zaboravljena ljepota planina" i "Ekologija i zaštita". Rok za prijavu je 15. srpnja. Dotad, svaki sudionik može poslati najviše pet fotografija ili/i video uradaka za svaku kategoriju. Video klipovi se dostavljaju u DVD formatu u trajanju do 15 minuta. Više informacija o festivalu može se naći na web stranici www. 3f.kresevo.ba, pojašnjavaju organizatori. Najpoznatija imena BiH i regija kada su film i fotografija u pitanju, nastupit će u revijalnom dijelu programa Festivala 3fok, a organizatori posebno izdvajaju Stipu Božića, Dinu Kasala, Jasminka Mulaomerovića,Ilhana Dervovića...

(artinfo.ba/ap)


Nema komentara

Anketa

Ustavi