RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Napretkov četvrtak: Ljepota panja

Napisano 21.12.2013. 09:51
Napretkov četvrtak: Ljepota panja

Prigodne tribine, književne i poetske večeri, promocije knjiga, izložbe. Dio su kulturnih događanja koja, svakog „Kulturnog četvrtka", kako su ga nazvali, četvrtkom organizira podružnica HKD Napredak u Vitezu.

Tako je bilo i ovog predbožićnog četvrtka kada su Vitežani imali priliku uživati u vrlo zanimljivoj likovnoj izložbi i Tribini koja je nosila naziv „Shvaćanje duhovnog kao nematerijalnog".

Izložba je nosila naziv „Ljepota panja" a autori zanimljivih skulptura izrađenih od panjeva i zanimljivih fotografija, su Vitežani, likovni amateri, Rajko Livančić i Marinko Glušica. No, treba reći da su njihovi radovi s jasnim umjetničkim štihom, već odavno prepoznatim, cijenjenim i često nagrađivanim na izložbama u BiH ali i u susjednim državama. Izložbu je otvorio književnik i pjesnik, Dragan Mučibabić iz Viteza.

Također u četvrtak navečer u Domu HKD Napredak viteški župnik fra Marko Kepić na vrlo zanimljiv način izlagao je, pojašnjavao, odgovarao... na brojna pitanja o shvaćanju duhovnog kao ne materijalnog. Ujedno, fra Marko je na pristupačan način, na pojednostavljeno i razumljivo, tu dilemu, je li duhovno nematerijalno, pojašnjavao i na mnoga pitanja prisutnih strpljivo odgovarao. „Ako je duhovno nematerijalno, kako onda objasniti euharistiju, uskrsnuće...? Ako je duhovno nematerijalno onda je misa samo običan ritual", kazao je fra Marko i dodao kako je čovjek razumno biće duha i tijela.

Vitez.info 


Nema komentara

Anketa

Ustavi