RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Prekrasan Božićni koncert u viteškoj župnoj crkvi

Napisano 23.12.2013. 09:34
Prekrasan Božićni koncert u viteškoj župnoj crkvi

U vrhunskom glazbenom događaju, kakovog bi poželjele i daleko veće i kulturnim događanjima bogatije sredine, u subotu navečer uživali su Vitežani u svojoj župnoj crkvi sv. Jurja. A njihovi gosti bili su orkestar Oružanih snaga BiH, domaći Mješoviti pjevački ansambl „Viteški akordi i klapa Ratne mornarice Republike Hrvatske „Sveti Juraj".

Pjevala se i svirala svjetovna i sakralna glazba, klapa Sveti Juraj pjevala je uz glazbenu pratnju Orkestra Oružanih snaga BiH a i a capella. Pjevalo se dolazećem Božiću, pjesmom se zahvaljivalo sudionicima velikog humanitarnog konvoja „Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu" koji je probio osmomjesečnu blokadu i 20. prosinca prije 20 godina stigao u Lašvansku dolinu, a prigodnim pjesmama odavala se počast žrtvama zločina u Križančevu Selu, nadomak Viteza u kojemu su 22. prosinca prije dvadeset godina ubijena i masakrirana 64 vojnika i civila hrvatske nacionalnosti.

Na kraju ovog veličanstvenog koncerta, za Vitez teško ponovljivog, svi akteri doživjeli su više minutne ovacije, a u znak zahvalnosti skupa s prisutnim u prepunoj crkvi sv. Jurja otpjevali su „Narodi nam se Kralj nebeski" i „Zvončići, zvončići..."

Koncertu je bio prisutan ministar Vlade Republike Hrvatske Ante Kotromanović koji je na čelu izaslanstva Ministarstva obrane doputovao u dvodnevni posjet Lašvanskoj dolini, zamjenica ministra obrane BiH, Marina Pendeš skupa s načelnikom Stožera OS BiH, generalom Antom Jelečom i drugim visokim časnicima, vojni ordinarij OS BiH, biskup Tomo Vukšić i brojni drugi uglednici. Sve prigodnim riječima zahvale pozdravio je viteški župnik fra Marko Kepić.

Vitez.info 


Nema komentara

Anketa

Ustavi