RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

  • Ukupno registriranih korisnika: 7466
  • Ukupno članaka: 22649
  • Ukupno komentara: 2088
  • Posljednji unos: Pred BiH period poplava i suša
  • Zadnja promjena: 23.03.2018. 23:26

Održan IX. Sportski susret FRAME Bosne Srebrene

Napisano 22.09.2013. 22:06
Održan IX. Sportski susret FRAME Bosne Srebrene

JAJCE - U subotu, 21. rujna 2013. godine u župi Uznesenja BDM u Jajcu održan je IX. Sportski susret Frame Bosne Srebrene, pod geslom „Play by Faith – Igraj s vjerom“. Na susretu je bilo prisutno preko 800 framaša iz 30 župa, a nazočni su bili g. Dario Šimić, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i g. Ilija Perković, predsjednik Udruge navijača Uvijek vjerni.

Susret je započeo Sv. Misom koju je predvodio područni duhovni asistent Frame Bosne Srebrene fra Danijel Rajić. Fra Danijel je u propovijedi pozvao framaše da u natjecateljskom duhu grade zajedništvo, te da igre na ovom sportskom susretu ne shvaćaju kao igre jednih protiv drugih, nego kao igre jednih za druge.

Na kraju Sv. mise framašima i ostalim prisutnima obratio se Dario Šimić, koji je ukratko opisao svoje iskustvo vjere, naglasivši da on bez vjere ne bi bio to što jest. Kazao je da bi mu, unatoč sjajnoj nogometnoj karijeri, slavi i bogatstvu, život bez Boga bio bi potpuno prazan. Potakao je mlade da žive kršćanske vrednote te je istaknuo da Bog silan Bog koji želi da budemo radosni i ispunjeni u ovom životu.

Poslije Sv. mise uslijedio je mimohod kroz grad od crkve do dvorane. Igre su se održavale na tri mjesta: u Gradskoj sportskoj dvorani, dvorani Srednje tehničke škole i na stadionu Pijavice. U natjecateljskom dijelu programa framaši su nastupali u dvije discipline: dečki u nogometu, a djevojke u odbojci. Nakon završetka natjecateljskog dijela održane su 2 revijalne nogometne utakmice: Sv. Franjo - Sv. Anto i Sv. Klara – Sv. Rita. Sastav obadviju ekipa činili su po jedan framaš i jedna framašica iz svakog mjesnog bratstva.

 Nakon odigranih revijalnih utakmica uslijedilo je proglašenje pobjednika. Najbolju nogometnu ekipu imala je Frama Rumboci, drugo mjesto zauzela je Frama Rama-Šćit, a treće mjesto Frama Ljubunčić. Najbolju odbojkašku ekipu imala je Frama Jajce, drugo mjesto Frama Gornja Dubica, a treće mjesto Frama Kreševo.

Najboljim nogometašem proglašen je Petar Jurić, a najboljim vratarem Šimun Vidakušić iz Frame Rumboci. Najbolja odbojkašica je Ivana Radić (Frama Jajce). Frama Tolisa je dobila nagradu Frame koja je najbolje navijala. Najboljim pojedinačnim navijačem je proglašen Ivan Jurić (Frama Dubrave) a navijačicom Ana Ivić (Frama Suho polje).

Na kraju susreta fra Danijel se zahvalio članovima samostana, Frame i predstavnicima Općine Jajce, koji su najviše doprinijeli organizaciji susreta, g. Šimiću i predsjedniku Perkoviću na dolasku, te svima koji su na bilo koji način pomogli organizaciji. Istaknuo je kako se Sportski susret Frame Bosne Srebrene po IX. put pokazao kao projekt, koji je osim promicanja svijesti o važnosti zdravog načina života, značajan i za međusobno upoznavanje i izgradnju zajedništva s mladima.

 

JAVNO.ba / Kta


Nema komentara

Anketa

Ustavi