RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Počela jubilarna, 20. tradicionalna manifestacija ‘Uskopaljske jeseni’

Napisano 25.10.2016. 15:40

U organizaciji HKD Napredak, podružnice Uskoplje, započela je jubilarna, 20. tradicionalna kulturna manifestacija “Uskopaljske jeseni”. Moto Uskopaljskih jeseni je “Ne sudi drugima i nećeš pogriješiti jer ništa nije tako jako kao blagost i ništa tako blago kao prava snaga”. Uskopaljske jeseni s godinama su prerasle u jednu od najvećih manifestacija bh. Hrvata. Nazočnima se obratio predsjednik HKD-a Napredak, podružnice Uskoplje, Tvrtko Krajina.

- Manifestacija je osmišljena u cilju da očuvamo svoje tradicionalne vrijednosti, promoviramo našu kulturu i stvaralaštvo, razmjenjujemo iskustva i stječemo nove prijatelje. Ovaj projekt vrijedan je ugleda i poštovanja, kaže Krajina. Prema njegovim rije­čima, i ove će godine manifesta­cija biti obilježena bogatim kulturnim programom koji obuhvaća kazališne, glaz­bene i plesne izvedbe, koncerte, izložbe djela uskopaljskih slikara i umjetnika.

- Inače, svake godine oku­pimo od 800 do 1000 gostiju kao izvođača koje prate oko 4000 gledatelja, posjetitelja. Važnost ove manifestacije potvrđuje dola­zak i pokroviteljstvo brojnih uglednih gostiju, medija, gospodarstvenika, predstav­nika vlasti, politike i drugih institucija, zaključuje Krajina. Načelnik općine Gornji Vakuf - Uskoplje Sead Čaušević prije svega je čestitao 20. obljetnicu te naglasio da su Uskopaljske jeseni projekt vrijedan svake pozornosti i poštovanja te jedan od simbola općine. Dodao je kako će Općina Gornji Vakuf - Uskoplje, kao jedan od pokrovitelja, i dalje čvrsto stajati iza ovog projekta. Uskopaljske jeseni otvorili su župni zbor Blažene Marije Propetog Petković i kazališna predstava “O ljubavi”.


Nema komentara

Anketa

Ustavi