RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Rekordni posjet festivalu u Orašju

Napisano 08.09.2013. 11:35
Rekordni posjet festivalu u Orašju

Filmom Lukasa Nole “Šuti” sinoć je načelnik općine Orašje i službeno otvorio 18. dane hrvatskoga filma u Orašju. Ivo Gregurević je svoje Orašje i rodnu Posavinu počastio vrhunskom kulturnom manifestacijom koja je sinoć u prekrasnom ambijentu proslavila svoju punoljetnost. Ovogodišnji Dani hrvatskog filma potukli su sve ranije rekorde posjećenosti. Ponovno ista slika jer mala oraška kinodvorana s oko 400 mjesta bila je ispunjena gotovo samo gostima. Posavci kao rijetko viđeni domaćini, sve čine kako bi se gosti što ugodnije osjećali pa su tako ponovno ustupili svoja mjesta na premijernoj izvedbi. Ništa zato, kažu bez ljutnje, jer imat će cijeli tjedan pred sobom pogledati svih preostalih sedam filmova, a ulaz je slobodan.

Vožnja skelom uz tamburaše

Mala Pula ili film fest u Orašju nakon velike Pule ponovno je uljepšala svakodnevicu Posavaca i rujan pretvorila u mjesec vrhunskog filmskog užitka za sve filmofile. Poziv Ive Gregurevića kod svih filmaša se ne propušta pa je tako još jednom mala pozornica bila pretijesna za sve njegove goste. Nakon premijere i burne noći na tradicionalno najboljoj lokaciji druženja filmaša i gostiju s Posavcima, na ranču uz rijeku Savu, danas gosti uživaju u živopisnom posavskom krajoliku, ali na vodi. Jedino prijevozno sredstvo Posavaca s jedne na drugu stranu rijeke Save u ratno vrijeme bez mosta bila je skela. Za festivalsko druženje u Ivinoj režiji služi za pozornicu glumaca, redatelja i svih koji imaju potrebu za poetskim izričajem. Oni pak željni gastronomskih užitaka imat će pred sobom sve posavske delicije. Posavski krajolik i odlično vrijeme za vožnju skelom, sigurni smo, bit će i ove godine dovoljna inspiracija za različite performanse i umjetničke izričaje.

Večeras “Zagonetni dječak”

Vožnja skelom uz tamburaše, sigurni smo, potrajat će do večerašnjeg prikazivanja još jednog festivalskog filma “Zagonetni dječak“ redatelja Dražena Žarkovića. Najveći broj gostiju nakon tri dana tulumarenja, fešti i druženja s Posavcima u ozračju filma, umjetnosti i profinjenih nastupa glumaca, vraća se svojem uobičajenom životnom ritmu, ali uz obveznu rečenicu - vidimo na 19. film festivalu.

VLM 


Nema komentara

Anketa

Ustavi