RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Stolačka tarča: Veliko zanimanje javnosti za prvi srednjovjekovni sajam u BiH

Napisano 22.04.2015. 11:20
Stolačka tarča

Stolačka tarča, prvi srednjovjekovni sajam u Bosni i Hercegovini, koji će se održati 02. svibnja (subota) u starom gradu Vidoškom iznad Stoca pobuđuje veliko zanimanje svih zaljubljenika u povijest i tradiciju ovoga kraja.

Kako najavljuju organizatori JU Radimlja i Općina Stolac očekuje se znatan broj studenata sa Sveučilišta u Mostaru i Sveučilišta u Zadru te ostalih zainteresiranih koji će doći na Tarču u organiziranim grupama ili individualno.

 

Srednjovjekovna jela

Bogati sadržaji obećavaju dosta zabave svim generacijama. Program otvaranja Stolačke tarče započinje u 12:00 sati, a za 13:00 najavljen je Srednjovjekovni lonac koji priprema poznati chef Goran Raguž. Ovaj svjetski priznati gastronom, rodom iz Stoca, svoj zanat izučio je u luksuznim restoranima diljem Belgije, a pripremati će jela karakteristična za srednjovjekovnu kuhinju koja će oduševiti i najzahtjevnija nepca.

Radionice mačevanja, streličarstva, borbe

Udruga Red čuvara grada Zagreba organizira radionica mačevanja najavljenu za 14:00 sati i radionica streličarstva u 15:00 sati. Program se nastavlja zanimljivim predavanjima o srednjovjekovnoj bolnici (Hospitaliji) u 16:00 sati. Posebno zanimanje izaziva predavanje najavljeno za 17:00 sati kada će biti govora o srednjovjekovnim spravama za mučenje. Nakon toga slijedi također jedna jako zanimljiva predstava udruge Kontea koji će nam dočarati renesansne plesove, s početkom u 18:00.

Za kraj cjelodnevnog programa ostavljena su dva spektakla, a riječ je o uprizorenjima osvajanja Vidoške tvrđave i vatrenom showu Aureusa unicornisa . Iz JU Radimlja najavljuju i koncert koji će započeti u 21:00 sati s kojim će se završiti program prve Stolačke tarče.

HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi