RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Grude: Predstavljen program 52. Šimićevih susreta 2015.

Napisano 25.04.2015. 12:03

Organizacijski odbor 52. Šimićevih susreta 2015. godine pripremio je zanimljiv i kvalitetan program za ovu godinu. Sve to detaljno je predstavljeno jučer na konferenciji za medije održanoj u dvorani za sastanke općine Grude.

O programu i njegovoj koncepciji te načinima njegovog kreiranja govorili su Ljubo Grizelj, načelnik općine Grude, predsjednik Organizacijskog odbora, Stjepan Glavaš, potpredsjednik MH Ogranak Grude, inače redovitog suorganizatora Šimićevih susreta i Srećko Mikulić, član Odbora.

Načelnik Grizelj, pored predstavljanja rada Organizacijskog odbora naglasio je da je ovogodišnji pokrovitelj 52. Šimićevih susreta kao i prošle godine predsjednik Sabora Republike Hrvatske. Sam Odbor koji ima Počasni i Operativni dio sastavljen je od članova koji predstavljaju sam vrh znanstvenih, kulturnih, društvenih i drugih institucija, kako u Bosni i Hercegovini tako i šire.

Između ostalih tu su predstavnici Sveučilišta u Mostaru, Društvo hrvatskih književnika Herceg-Bosne, županije Zapadnohercegovačke, predstavnici škola, predstavnika katoličke crkve, muzejskih djelatnika, Sabora Republike Hrvatske, Matice Hrvatske Zagreb, Društvo hrvatskih književnika Zagreb i drugi.

Načelnik Ljubo Grizelj zahvalio se svim članovima Odbora na vrijednom radu. Napomenuo je da prvi put imaju i izravan Internet prijenos koji će prenositi prvi.tv iz Mostara.

Profesor Glavaš govorio je detaljno o samom programu i mjestima na kojima će biti upriličen, koja su ujedno i mjesta života i rada Antuna Branka Šimića. Naglasio je i nastojanje Odbora za raznovrsnošću programa, te stalnom nastojanju Organizacijskog odbora predstaviti se u više mjesta programom.

HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi