RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Strani studenti izradili marketinški plan za Hrvatski dom herceg Stjepan Kosača

Napisano 27.08.2015. 21:47

Proteklih pedesetak dana, u okviru nacionalnog projekta najveće svjetske studentske organizacije AIESEC "Revolution", osam stranih studenata obavilo je praksu u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače te su za tu kulturnu ustanovu izradili godišnji marketinški plan.

Osam studenata iz Azerbejdžana, Brazila, Italije, Poljske, Rusije, Rumunjske i Estonije, po svom dolasku u Mostar, proveli su anketu među mladim Mostarcima koja je, kako je rečeno na konferenciji za novinare, pokazala kako među njima vlada veliko zanimanje za kulturne projekte.

Po riječima studenta Abila Azizova iz Azerbejdžana, na osnovi rezultata te ankete izrađen je dokument čija je svrha privući mlade ljude kulturnim projektima Kosače te općenito podići razinu kulturnog života u Mostaru.

 Azizov je dodao kako u promociji Kosače kao kulturnog središta dokument predviđa organiziranje događaja koji privlače mlade ljude, kao što su koncert i filmske projekcije.

 Također, predlaže se povezivanje Kosače i mostarskih visokoškolskih ustanova kroz organiziranje zajedničkih seminara i predavanja o povijesti ili kulturi.

 - Ono što svakako treba iskoristiti jeste turistički potencijal Mostara i privući strane turiste koji danas ne znaju da Kosača uopće postoji. Stoga smo predložili povezivanje s turističkim agencijama i organiziranje posebnih kulturnih događaja namijenjenih stranim turistima – istaknuo je Azizov.

Direktor Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače Danijel Vidović kazao je kako je marketinški plan, čija će konačna verzija biti dovršena za nekoliko dana, prema onome što je on vidio, prilično kvalitetno urađen te sadrži elemente koje će ova javna ustanova moći iskoristiti u svome radu.

 - Kulturne ustanove u BiH su na priličnom niskim granama kada je u pitanju marketinška strategija i zaostaju za ustanovama u regiji, da ne pričam o zapadnoj Europi. Ovo je možda prvi korak u smjeru da se ozbiljan marketinški pristup dogodi i kod nas jer bez toga nema ništa - dodao je Vidović.

Anita Krtalić iz mostarskog ogranka AIESEC pozvala je sve mlade ljude da u subotu, 29. kolovoza dođu u Kosaču na završni događaj projekta "Revolution", koji se u BiH, pored Mostara, provodi u Sarajevu i Banjoj Luci.

Rooftop festival počinje u 18 sati otvaranjem izložbe slika osam mladih umjetnika, slijedi projekcija igranog filma "Ex Machina", a u 22:30 sata, na Otvorenoj sceni Kosače predviđen je koncert mostarske grupe "Trio Veritas".

Dnevnik.ba


Nema komentara

Anketa

Ustavi